Суспільство

Освітяни та медики залишилися без зарплати. Влада Чернігівщини не знає, де знайти гроші

Кінець травня, а фінансування шкіл і лікарень у 2016 році все ще не вирішене, і не відомо, коли ситуація з грошима проясниться. Нині вчителі і медики семи районів області мають борги із зарплати за квітень.

ЧЕline поцікавився в голови облдержадміністрації Валерія Куліча, як область збирається утримувати ці дві галузі та їх величезні колективи.

«Кілька тижнів тому на селекторній нараді з прем’єр-міністром України я озвучив проблему недофінансування Чернігівщини. Сьогодні Міністерству фінансів треба змінити формулу розподілу обсягів держсубвенцій, бо нестачу коштів на ці дві галузі ми відчуваємо вже сім чи вісім років. Сьогодні нам бракує 340 мільйонів гривень. У четвер до нас їде прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Ми ще раз його запитаємо, як нам вирішити цю проблему», — зазначив Валерій Куліч.

До речі, Чернігівщина ще має десь знайти 40 мільйонів гривень на утримання закладів ПТУ, які стали першою «жертвою» змін до бюджету. Нагадаємо, що до 2015 року систему профтехосвіти утримував державний бюджет. Нині ця компетенція перейшла до органів місцевого самоврядування.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Кулич вместе с чиновничками разворовали деньги , а потом рассказывают , что мол не мы виноваты , знаем плавали , только один вопрос когда это закончиться ? когда эти чертовы чиновнички сгинут ?

  2. В карманах у себя пускай поищут!!!

Back to top button