Суспільство

Освітянський бунт: сновські вчителі згуртувались проти свавілля начальника

До ЧЕline звернулись вчителі зі Сновська і розповіли про складні взаємини з місцевим начальником управління освіти Тетяною Булденко, яку також звинувачують у вчиненні корупційних діянь.

Прізвищ освітяни просили не називати, бо хоч у їхній проблемі ще 21 лютого на сесії міської ради крига скресла, пані Булденко все одно залишається працювати в управлінні, щоправда, на нижчій посаді. Тепер вона – не начальник, а заступник.

У Сновській пресі йдеться, що на останній сесії міської ради депутати працювали без перерви із 10-00 до 14-00. І зовсім не тому, що розглядали багато питань порядку денного, а через довге обговорення ситуації в освітянській галузі. Порушили цю непросту тему міські вчителі, які почали відстоювати свої права.

У розмові з ЧЕline педагоги розповіли, що їхня боротьба розпочалась від початку нинішнього навчального року.

«Біда була в тому, що нам не вплачували  20-відсоткову надбавку до зарплати, яку мають отримувати вчителі. Нам виплатили тільки 10%, хоча потрібна сума коштів в район прийшла. Та ми про це не знали. Також залишало бажати кращого ставлення начальника управління до вчителів. Йдеться про етичні й психологічні аспекти. Є інформація, що начальницю також спіймали на хабарі. Але, що і як – ми достеменно поки що не знаємо», – пояснили педагоги.

Наразі сновські вчителі задоволені, що одна із їхніх вимог реалізована. Йдеться про звільнення начальника управління освіти. Також освітяни повідомили, що далі боротимуться за виплату їм усіх недоотриманих коштів. Сподіваються, що разом із міською владою це питання вдасться вирішити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Влада чинить як князьок із своїми холопами», – чернігівські вчителі про втрату надбавки

Міські вчителі розповіли, що їхні сільські колеги теж були незадоволені керівником, але боялися відверто висловлювати свою позицію, бо їх постійно лякали закриттям навчальних закладів, де вони працюють, і звільненням.

По коментар звернулись до керівника Сновської ОТГ Олександра Медведьова. Він підтвердив, що на сесії дійсно було ухвалено рішення про нового заступника. Це буде заступник міського голови – начальник управління освіти. Посаду обійняв Володимир Карпенко. А Тетяна Булденко поки буде заступником начальника управління освіти.

ЧЕline надалі стежитиме за розвитком цієї історії й обов’язково розповість, що буде далі і чи отримають вчителі всі належні їм виплати.

Ще статті по темі

21 коментарів

  1. Знаю лично Татьяну Андреевну-очень порядочный человек, и про подставу со взяткой тоже наслышан.

    1. В «порядності» Тетяни Андріївни ніхто не сумнівається. Мова лише про 2 млн привласнених нею освітянських коштів, які йшли в район на різноманітні доплати вчителям, та ще кілька десятків мільйонів «відкатів», що були відмиті на ремонтних роботах у школах. А в решті — «чеснейшей души человек»…

  2. Боляче читати такі речі, раджу Челайну поспілкуватися з Тетяною Андріївною, аби мати об’єктивну позицію. Травля порядної людини — це тепер норма. Виплата «надбавок» чітко регламентована нормативними документами. Ніякої «отсєбятіни» тут немає.

    1. Поняття «порядної людини»- є дуже суб»єктивним! Для Вас- «порядна людина»- одне, а для когось- інше! а щодо «регламентованої нормативними документами» виплати надбавок, то на те вона і регламентована, що, коли прийшла субвенція з урахуванням надбавки, то віддайте її! Одним більше, іншим- менше! Розробіть якесь положення, критерії, узгодьте з профспілкою, обговоріть в трудових колективах, а не крутіть законодавством (в якому, до речі, є також пробіли на кшталт «від 5% до 20%»! Що це за престижність для молодого, але завзятого вчителя, якому тільки за те, що він молодий можна виплачувати мінімум!), як циган сонцем! І хто сказам, що Булденко у нас- «богиня просвещения», щоб вирішувати одноосібно, або нав»язувати свою думку іншим?!

  3. Слова «етика» та «мораль» взагалі не відомі Булденко Тетяні Андрівні. І просто немає слів стосовно того, як ТАКА людина може керувати освітою району…

    1. дві хапуги булденко и гол бухгалтер аникієнко оббирають вчителів що хочуть те і роблять мабуть мають сильного покровителя такого бардака як в сновькому відділі освіти немає ніде як може вихователька керувати освітою району надо гнать в три шиї

    2. по ній та головному бухгалтеру відділу освіти давно тюрма плаче з конфіскацією нерухомого майна яке вона прикупила за хабарі а не місце заступника начальника освіти

  4. Этика и мораль действительно присуща только педагогам, которые борються в Сновском районе. Они понахватывали по 28 часов , молодим учителям дороги нет, все замени отсутствующих учителей ставят приближенным к руководству школы, но их попросту замен никто не читает. Полностью процветает репетиторство. Дерут «чесные» учителя с родителей «чесные» деньги за то ,чему на уроках были обязаны научить . Дак причем тут Булденко

    1. А Вы к Татьяне Андреевне, как молодой учитель, обращались? Она Вам дорогу покажет! За определённую плату, конечно!

      1. А плата ця всі відома. Всього за 20 тис. грн вас з освітою продавця візьмуть на посаду методиста, або з освітою вчителя фізичної культури на посаду вчителя математики, або працювати сторожем одночасно в п’ятьох закладах освіти. Від таких учителів дійсно діти підуть по репетиторах.

      2. Ааа! Ну, конечно, в связи с принятием нового Закона про освіту лавочка призакрылась: сейчас же деректора имеют полное право решать кадровые вопросы!

    2. Уважаемый СНОВЧАНИН! Как учитель, скажу Вам, что репетитор (пользоваться его услугами или нет!)- это выбор больше всего не ученика, а его родителей! У нас это стало уже очень модным! Даже самые успешные ученики занимаются с репетитором! И, считаю, нет здесь ничего зазорного! Успешный ученик может стать более успешным, поскольку у него есть желание и прилежание к тому, чтобы получить ещё большие знания! Но родители ученика-лодыря не понимают, что никакой репетитор не поможет дать глубокие знания его чаду! Иногда именно такие ученики понимают, что в своё время упустили, недоучили, но «поезд ушёл»! И ещё: нормальный репетитор не берётся заниматься с такими учениками! Чувство ответственности не позволяет! И, если Вы обвините учителей, которые занимаются репетиторством, в том, что они, по сути, занимаются скрытой предпринимательской деятельностью (не платят соответственно налоги!), то подумайте над тем, не получаете ли Вы или Ваши родственники зарплату в конвертах (у нас сейчас часть страны так живёт!)! В своё время я (учитель!) для своего ребёнка тоже нанимал репетитора! И, даже если он не поступил на госбюджет, я ни в коем случае не обвиняю репетитора (даже благодарен ему!), а виню в этом именно ребёнка (не доработал, не хотел в своё время учиться как положено! Или же ссылаюсь на такие обстоятельства, как пропуски занятий, болезнь…)!

  5. знахабніла і про яку підставу може бути мова це не перший хабар і не останній тим паче що вона вимагає , а не її підставляють

  6. Та на ній нема де клейма ставити.. Не садять, бо потягне за собою вище начальство, з яким ділилася.

  7. Незабаром Булденко обійматиме посаду заступника начальника управління освіти і продовжуватиме свою чорну справу зі збору поборів за свою допомогу у вирішенні окремих питань.

  8. Люди! Откуда столько желчи? В районе есть и круче руководители которые берут миллионами….. Оглянитесь вокруг и начните с самих себя, прежде чем осуждать!

  9. Справа про металолом (робочі токарні верстаки з майстерень закритих і діючих шкіл) була прикрита! Зуміла виплутатись! Шифер, батареї опалення та інше з тих самих закритих шкіл… Невже і зараз «вийде сухою з води»?
    З приводу жовчі… А ви не мовчіть. Значить вас все влаштовує!

  10. Перейшовши в інший кабінет «»шановна»» Тетяна Андріївна розпочинає грандіозний ремонт свого нового кабінету. Замість того, щоб придбати в заклади освіти господарські товари та інші матеріальні цінності, вже завезено лінолеум, замовлено двері… І куди дивиться влада? А може це все робиться з їх дозволу? Ось так вона продовжує насміхатись з нас.

    1. А в школах ремонт класів робиться батьками за батьківські кошти! За словами дирекції: з бюджету виділяються кошти тільки на часткове забезпечення миючими та дезінфікуючими засобами, якийсь віник-відро раз в рік…

Back to top button