Суспільство

П’ятнадцятирічну корюківчанку вкусила гадюка

Перший випадок нападу плазуна на людину цього літа стався у Корюківці. Біля річки постраждала неповнолітня дівчина, яку гадюка вкусила в руку і ногу.

Юна жителька Корюківки відпочивала біля річки Бречі. Прилягла у травичці, рука торкнулася ноги. І раптом у цей момент дівчина відчула, що її вкусила гадюка. Вона розхвилювалася, заплакала, покликала на допомогу. Відразу прибігли знайомі дорослі люди. Вони ж за кілька десятків хвилин доставили постраждалу до Корюківської районної центральної лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На березі річки школяра вкусила змія

П’ятнадцятирічну Валерію помістили у дитяче відділення. А, дізнавшись про укус плазуна, негайно перевели до реанімації. Там їй призначили дезінтоксикаційну терапію. Набряки стопи ноги й верхньої кінцівки були мінімальні.

Завідувач реанімаційного відділення Василь Ступницький розповів, що за два дні їхня пацієнтка мала зовні хороший вигляд. Набряки зійшли, почувалася добре, тож її перевели до дитячого відділення.

Загалом у лікарні Валерія перебувала менш як тиждень, говорить районний педіатр Катерина Ісаченко. Добре, що її дуже швидко доставили, це безумовно допомогло у лікуванні. У дівчини був один слід від укусу плазуна на руці, а другий на нозі. За даними районної центральної лікарні, цього літа це перший випадок укусу гадюки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: susidy.city

Ще статті по темі

Back to top button