Суспільство

Пенсіонери-любителі скандинавської ходи з Батурина проклали маршрут призабутими місцями (Фото

ЧЕline вже розповідав, що в Батурині успішно функціонує клуб любителів скандинавської ходи.

Утворився та існує він завдяки Сергію Пулінцю, який дуже хотів зробити хоча б щось, аби люди зацікавилися своїм здоров’ям.

Займатися до клубу приходять переважно люди у віці 50+. Є й молодші, до 40 років. Онучата з дідусями та бабусями. Головне, щоб у людей була любов до природи, мандрівок, свіжого повітря та здорового способу життя.

Заняття скандинавською ходьбою в клубі поєднують із вивченням історії Батурина, околиць і природних цікавинок.

Днями любителі скандинавської ходи вирішили ще більше урізноманітнити свої маршрути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині сторічну хату біля вітряка перетворять на музей (Фото)

«Як вибрати маршрут занять? Інколи досить одного слова в невинній розмові, щоб народилась ідея. Таку експедицію ми провели до деяких призабутих визначних місць Батурина», – зазначає Сергій Пулінець.

А ще учасники клубу беруть участь у різних змаганнях.

Пан Сергій розповідав журналісту ЧЕline, що найголовніше під час таких змагань – не перемога, а спілкування з однодумцями та духовне збагачення.

До речі, батуринська група любителів скандинавської ходьби пропонує всім небайдужим узяти участь у невеличкому суботнику та привести пам’ятник «П’ятнадцять зірок» у належний вигляд.

«Знаряддя праці – граблі, сапки й неодмінно хороший настрій і серце, сповнене вдячності людям, які сумлінно виконали свій громадянський обов’язок у ті буремні роки. Доведіть, що ви можете не лише писати «вумные» коментарі, інколи з вульгарщиною, а й робите добрі справи! Початок заходу – о 10-й годині 15 травня 2021 року (субота). Долучайтеся до добрих справ, шановні односельці!», – написав Сергій Пулінець у Facebook.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото – Сергій Пулінець

Ще статті по темі

Back to top button