Суспільство

Перепродавців протиепідемічних засобів пропонують карати в’язницею

Українцям, які займаються перепродажем протиепідемічних засобів, загрожуватиме штраф або в’язниця.

Відповідний законопроєкт №3274-1 розглянув Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності та рекомендував Верховній Раді прийняти його за основу.

Про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селами Чернігівщини їздять «ділки» та продають медичні маски

Цей законопроєкт має доповнити Кримінальний кодекс новим складом злочину щодо кримінальної відповідальності за порушення законодавства про ціноутворення під час дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану або режиму надзвичайної ситуації державного рівня.

Таким чином за перепродаж засобів цивільного захисту на порушників накладатимуть штрафи від однієї до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Покарання також може передбачати обмеження волі до трьох років або позбавленням волі на той самий строк із конфіскацією майна.

Такі санкції застосовуватимуться в разі, якщо перепродаж товарів здійснювався у великих розмірах, а їх вартість удвічі перевищувала рівень державної регульованої ціни.

Повторне скоєння злочину потягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років із конфіскацією майна. У цьому випадку законопроєкт передбачає заборону обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або безстроково.

Аналогічне покарання передбачене і для груп осіб, які скоїли злочин, а також для тих, хто використав для цього своє службове становище.

До переліку засобів цивільного захисту внесли протипожежну, аварійно-рятувальну та іншу спеціальну техніку, обладнання, механізми, прилади, інструменти, вироби медичного призначення, лікарські засоби, засоби колективного та індивідуального захисту, які призначені та використовуються під час виконання завдань цивільного захисту.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button