Суспільство

Під час бомбардувань Чернігова на Ремзаводі поменшало кроликів

Загальновідомо, що взаємодія з тваринами щонайменше допомагає підвищити настрій і в боротьбі з самотністю. Пухнасті та милі створіннячка особливо до вподоби дітям.

Помилуватися та навіть погладити кроликів уже не перший рік можна і в Чернігові. Вони живуть на території торгового парку Remzavod.

«Кролики пережили найгарячіший період, коли Чернігів бомбили й обстрілювали, і нині бігають. Їх тут тримають волонтери. Також люди їх підгодовують. Знаю, що є дерев’яна поличка, куди небайдужі зносять то капустину, то морквинку – овочі, які їдять кролики. Також є таблички, що їм їсти можна, а що – ні, щоб люди були уважні», – розповідає чернігівка Ольга Плуток.

За її словами, локація створена для того, щоб прищепити чернігівцям і гостям любов до всього живого, зокрема кроликів. Адже в усьому світі кролики живуть поруч із людьми і ніхто вухатих не ображає. Наприклад, у Голландії є практика, що кролики живуть і бігають на вулиці.

«Будиночки кролячі пофарбовані, цілі, жоден із них не постраждав під час ворожих обстрілів, хоч кроликів дійсно поменшало під час бомбардувань Чернігова. Однак вони вижили і з’являються кроленята. Тобто тваринки стійко перенесли бомбардування Чернігова», – запевняє пані Ольга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відроджується та розвивається: будні громади Чернігівщини, яка постраждала від окупантів

За її спостереженнями, волонтери прагнуть, аби вухані бігали, а не сиділи в клітках.

«Але вони такі тваринки, що встановлений парканчик для них не перешкода. Кролики його перестрибують, вибігають на територію, де не завжди на їхню появу можуть очікувати водії автівок. А трапляється, що тваринку можуть вдарити палицею діти, за якими не дуже доглядають дорослі. То кролики трішки побігають і нині знову сидять у своїх домівках. Але я бачила, як кілька разів вони все-таки бігали по травичці. До речі, кроликів не чіпають навіть собаки», – пояснила Ольга Плуток.

Діти та дорослі від пухнастиків у захваті, тож приходять спостерігати за ними. І всі радіють. Тим паче, що іншого такого місця в Чернігові немає.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Торговий парк Remzavod

Ще статті по темі

Back to top button