Суспільство

Під Черніговом випробували безпілотника, який вражатиме ворога (Фото)

Випробування ударного безпілотника на полігоні під Черніговом пройшли сьогодні успішно.

Як повідомляє сайт РНБО України, новий безпілотник «Сокіл» може вести як розвідку, так і вогонь по супротивнику.

«Розвідувально-ударний комплекс «Сокіл», який ми сьогодні випробували, складається з однієї розвідувальної та трьох ударних бойових машин, тому він здатний знаходити та точно вражати цілі, використовуючи, залежно від завдань, боєприпаси фугасної, осколково-фугасної та термобаричної дії» — відзначив секретар РНБО ОлександрТурчинов,додавши,що сьогоднішні випробування відбувались у надзвичайно складних метеоумовах: «Пориви вітру були 14-17 метрів на секунду».

«Незважаючи на ці проблеми, фактично всі завдання, які були поставлені, — виконані, цілі — вражені», — зазначив він.

Секретар РНБО України повідомив, що цей безпілотник — «продукт успішної кооперації українського підприємства «Чезара» з польськими партнерами».

«Випробування відбулися успішно, продемонстрували ефективність цих безпілотних комплексів. Наступний крок — поставити їх на озброєння та ефективно використовувати у бойових умовах», — сказав він.

Секретар РНБО України після наради з виробничниками та військовими повідомив, що найближчим часом будуть представлені нові моделі ударних БПЛА «значно більшої дальності застосування та з потужнішими бойовими характеристиками».

f71[1]

f412[1]

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button