Суспільство

Плавання в басейні: вартість і умови для чернігівських любителів водних процедур

Плавання – дуже корисне для здоров’я заняття, за допомогою якого можна зміцнити імунітет, м’язи, нормалізувати роботу органів і систем. Щоправда, плавання у відкритій водоймі в холодну пору року підходить не всім. Але це не причина відмовлятися від нього, бо існують басейни.

У Чернігові вони є, але їх мало і, як з’ясувалося, вартість їх відвідування кусається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар розповів про властивості березового соку

Зателефонували до одного з найвідоміших басейнів, свідомо його не називаємо. Адміністратор люб’язно повідомила, що записуватися до басейну можна і дорослим, і дітям. Однак, аби відвідувати басейн, дорослому потрібна довідка від терапевта, а дитині – від педіатра. У ній має бути зазначено, що людина здорова і відвідувати басейн може. Щоправда, перш ніж видати таку довідку людині, в якої немає протипоказань до плавання, лікар має дати направлення на зішкріб на ентеробіоз, простіше – на наявність чи відсутність гельмінтів.

Басейн можна відвідувати разово (навіть у такому випадку вищезазначену довідку від лікаря треба приносити) або купувати абонемент. Разові відвідини басейну для дорослого коштують 350 гривень, для дитини – 200. Можна купити й абонемент. Дитячий із заняттям раз на тиждень коштуватиме 530 гривень на місяць. А річний абонемент для дорослого із необмеженим часом перебування в закладі та купою різних пропозицій (аквааеробіка, відвідування тренажерного залу тощо) коштуватиме понад 10 000 гривень. Можна придбати абонемент із обмеженим часом перебування в басейні, але за це доведеться заплатити не набагато дешевше. Та треба зазначити, що, попри високу ціну, басейн користується популярністю: відвідувачів чимало, на одній доріжці можуть плавати кілька людей.

Усі ж знають про позитивний вплив плавання на фізичне здоров’я людини. Це прекрасний профілактичний засіб плоскостопості, викривлення хребта, виникнення зайвої ваги. У воді людині доводиться здійснювати багато активних рухів, під час плавання є задіяними багато груп м’язів, включно з найдрібнішими. Завдяки цьому відбувається тренування та зміцнення м’язів, корегування постави. Вода впливає на точність і пластичність рухів, у людини виробляється витривалість і сила.

А от стовідсотково басейн протипоказаний людям із важкими вродженими вадами серця; хворим на пневмонію, бронхіт, ГРВІ. Також хворим на різні неврологічні патології, що супроводжуються судомами, людям зі шкірними інфекціями й алергікам через хлоровану воду в басейні.

Ще статті по темі

Back to top button