Суспільство

Подробиці про підпал церкви у Сновську

ЧЕline оперативно повідомляв про пожежу, що трапилася у Сновську 22 січня. Тоді горіла Свято-Миколаївська церква, що в центрі міста. Вогнем знищено майно на площі 16 кв.м, пошкоджено підлогу та стіни на загальній площі 20 кв.м. За попередніми даними, ймовірною причиною пожежі став підпал.

Аби прояснити ситуацію, ЧЕline звернувся по коментар до поліції.

«Особу, яка може бути причетна до скоєння злочинів, встановлено. Сьогодні планують оголосити про підозру цій людині і, відповідно, обрати запобіжний захід. Підозра буде за двома статтями Кримінального кодексу України. Це стаття 185 частина 3 – за вчинення крадіжки з проникненням у приміщення і стаття 194 частина 2 – це умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу», у коментарі для ЧЕline зазначила речниця поліції області Наталія Слабеняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа в церкві Сновська: подробиці, наслідки і збір коштів (Відео)

Вона також повідомила, що нині триває досудове розслідування. Скільки років людині, яка, ймовірно, причетна до злочину, не сказала, лише зауважила, що це молода особа.

Щодо крадіжки в церкві, то це гроші. Йдеться про кілька тисяч гривень.

До речі, санкція статті за крадіжку з проникненням передбачає позбавлення волі від 3 до 6 років, а от за умисне знищення майна шляхом підпалу – від 3 до 10 років ув’язнення.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button