Суспільство

Погода в Україні може різко змінитися з приходом березня

Погода в Україні навесні 2020 року може неприємно здивувати жителів країни, які розслабилися після аномально теплої зими. Ряд синоптиків стверджує, що морози все ж нагрянуть в країну вже в кінці лютого — початку березня 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аномальна зима: на Чернігівщині повилазили гадюки

Так, на думку народного синоптика Леоніда Горбаня, перша половина весни 2020 року буде неймовірно холодною, а в травні на українців чекає посуха.

Морози, на думку синоптика, будуть триматися до середини березня. Пізніше настане потепління, але несуттєве. Така тенденція збережеться і у квітні — другий місяць весни буде холодним і вологим.

Лише в кінці квітня прийде тепла і ясна погода. Травень же принесе посуху і спеку.

«До середини березня триматимуться сильні морози. У квітні — холодно і сиро, тільки в кінці місяця стане ясно і тепло. Травень — спекотний і посушливий, в середині — більше двох тижнів без опадів», — зазначив Горбань.

А ось липень і червень зможуть компенсувати дефіцит опадів. В перший та другий місяць літа, на думку синоптика, будуть часто йти дощі, які принесуть в Україну легку прохолоду.

Ще один народний синоптик Володимир Деркач вважає, що морози почнуться в Україні в кінці лютого після потепління і «швидкої весни» у другій декаді місяця.

«У другій декаді очікується нетипова для лютого погода — буде панувати швидка весна. І лише до кінця місяця зима нагадає про себе», — резюмував він.

Джерело: РБК-Україна

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button