Суспільство

Покрокова інструкція отримання відшкодування завданих негодою збитків

Нещодавно, а саме 30 червня, в Чернігові вирувала негода. Страшна злива наробила лиха в місті. Унаслідок негоди багато будинків підтопило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці, які постраждали внаслідок негоди, можуть претендувати на компенсацію від влади

Для тих, чиє майно постраждало від негоди, публікуємо покрокову інструкцію отримання відшкодування завданих негодою збитків.

Інструкція розроблена партією «Наш край».

1

2

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Це ж, типа, юридична інструкція? Чи піар щоб виставити Наш край піклувальником знедолених?
    Там щось про саме «отримання відшкодування» ані слова. Відшкодування збитків і матеріальна допомога (яку можуть дати, а можуть ні), – то різні речі. А заява складена саме про допомогу. Ну-ну.
    «Міська рада визначає статус відповідної ситуації». Можна поцікавитись який статус у ситуації? Депутататський, мабуть, бо писав інструкцію хтось з цієї шобли.
    Ви б хоч першоджерело подивились і алгоритми роз’яснили. От мені незрозуміло хто, на якій підставі, в якій послідовності має готувати експертний висновок про ЗБИТКИ. Депутати у нас вже експерти з оцінки майна? Чи виконком? Може Куца запросим, ото він вам нарахує)))) Або БТІ , так вони приватні, за оцінку кошти ще запросять і підтверджувальні документи, та ще й в такому обсязі, що б дай Боже, хоча б 10% постраждалих назбирали. Там, знаєте, є профільний закон і підміняти його якимись передвиборчими інструкціями аж ніяк юридично «не комільфо».
    Постанова КМУ від 24 березня 2004 р. N 368
    http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/368-2004-%D0%BF/print1509604446031431
    «…11. Остаточне рішення щодо визначення рівня надзвичайної ситуації з подальшим відображенням його у даних статистики, зокрема у разі відсутності відомостей у повному обсязі стосовно розвитку надзвичайної ситуації, приймає ДСНС з урахуванням експертного висновку (за наявності) регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
    Експертний висновок про рівень надзвичайної ситуації готується ДСНС ЗА ДОРУЧЕННЯМ Кабінету Міністрів України.
    ДСНС має право звернутися до центральних органів ВИКОНАВЧОЇ влади за інформацією про розмір завданих збитків. Відповідальність за достовірність інформації несе орган виконавчої влади, який її подає.

    Остаточне рішення (експертний висновок) ДСНС є ПІДСТАВОЮ для здійснення інших заходів щодо реагування на надзвичайну ситуацію відповідно до законодавства.»
    А такі заяви можна хоч в Спортлото написати. Із селфі. Може там відреагують.

    1. 0-800-80-11-77, просимо дзвоніть і все розяснимо. Дякуємо за запитання.

      1. Ні, дякую. Ви вже 1000 грн. пенсіонером прогарантували, через своїх цуценят-соціалістів. З тим же результатом.

Back to top button