Суспільство

Поліція попереджає чернігівців про схеми шахрайства на сайтах знайомств

Самотні українці шукають своє кохання на популярних зараз сайтах знайомств, але вони навіть і не здогадуються, що можуть знайти не щастя, а великі проблеми. Схеми шахрайства на таких сайтах вже декілька років не змінні. Змінюється тільки рівень винахідливості злодіїв, що наживаються на почуттях людей. Про це повідомляють у патрульній поліції Чернігівської області.

Користувачів сайтів знайомств має насторожити, якщо ваш новий онлайн-знайомий миттєво зізнається у коханні, просить грошей з різних причин, та навіть коли пропонує продовжити спілкування на особистій сторінці в соціальних мережах.

Як захиститися від шахраїв на сайті знайомств:

Будьте уважні і не втрачайте голову.

Перевіряйте інформацію про нових знайомих, введіть в пошуковик ім’я і фотографію. Часто шахраї використовують знімки інших людей, які вони знайшли в Мережі.

Зверніть увагу на орфографію, особливо якщо наречений чи наречена видає себе за іноземця. Якщо вони роблять багато помилок, то це сигнал: ваш партнер не той, за кого себе видає.

Не надсилайте інтимні фотографії.

Ніколи не надсилайте гроші, дані банківської картки, рахунки, а також паспорта.

Тож, будьте обережні, спілкуючись на сайтах знайомств. Уважно обирайте співрозмовників та користуйтесь перевіреними ресурсами, аби не стати жертвою інтернет-злодіїв.

Ще статті по темі

Back to top button