Суспільство

Понад 73 мільйони гривень примусово повернули дітям на Чернігівщині

Деякі боржники зневажливо ставляться до обов’язку сплачувати аліменти, а інколи й навмисно приховують правдиву інформацію про розмір своїх доходів і місце проживання. Проте, звернувшись до державної виконавчої служби, родина отримує шанс повернути дитячі кошти, навіть якщо їх не перераховували роками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де на Чернігівщині не шкодують коштів на аліменти?

Варто зазначити, що завдяки розробленій дієвій системі законодавчого примусу боржникам не залишається іншого виходу як розпочати належне фінансове забезпечення родини.

«Так, за 5 місяців накладені арешти на майно й банківські рахунки, а також обмеження деяких прав неплатників допомогли повернути в сім’ї на Полтавщині понад 121 мільйон гривень аліментів, на Сумщині – близько 89 мільйонів гривень та більше ніж 73 мільйони гривень дитячих коштів стягнуто на Чернігівщині», – зазначила Ірина Свистун, керівник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).

До речі, загалом фахівці Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) від початку 2021 року стягнули аліментну заборгованість на суму майже 285 мільйонів гривень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button