ПолітикаСуспільство

Популізм по-чернігівськи: про «амнезію» чиновників і 100 днів стахановської бездіяльності

Хто в Чернігівській міській раді найбільш голослівний популіст?

У кого погана пам’ять на свої передвиборні обіцянки та на що спромоглася новообрана влада Чернігова за 100 днів роботи? Про це говорили учасники круглого-столу «100 днів нової влади: перші підсумки».

100 днів роботи – це багато, чи мало? Очевидно, що відповідь на це запитання залежить від того, «по який бік барикади ти знаходишся». Звичайно, що для влади це дуже короткий термін, аби робити висновки про якісь конкретні результати. Але громада навпаки вважає, що за 100 днів, якщо дійсно цього бажати, можна зробити чимало.

Як би там не було, але за перші 100 днів роботи Чернігівська міська рада на величезні звершення не спромоглася. Експерти проаналізували передвиборчі «мантри» нинішніх чернігівських депутатів і звели їх у своєрідний рейтинг. Куратор громадського руху «Чесно» в Чернігівській області Павло Пущенко: «Визначили ТОП-обіцянок. Найбільш популярні обіцянки: покращення освітньої і медичної галузі, провадження енергоефетивних заходів, реформа громадського транспорту з перевагою до електричного транспорту, перегляд та зменшення тарифів на житлово-комунальні послуги. Це популістські речі. Але про це заявляли у своїх передвиборчих програмах».

Відверто кажучи, чернігівців у передвиборчий період кормили не лише гречкою, а і «сухими» загальними обіцянками – без будь-якої конкретики і термінів. Активісти також проаналізували роботу Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка. Одіозний мер поки не поспішає виконувати своїх зобов’язань. Недарма ж кажуть – обіцяного три роки чекають. Куратор громадського руху «Чесно» в Чернігівській області Павло Пущенко: «37 обіцянок було. За нашими оцінками за перші 100 днів почалися виконуватися близько 50 % обіцянок. Це 17 обіцянок – 46%.». Щоправда експерти уточнюють – мова йде тільки про початок роботи – конкретних результатів поки немає. Окрім того, міський голова Чернігова досі не поспішає спрямовувати в прозоре русло процедуру відкритих конкурсних призначень. Серед пунктів, які залишаються невиконаними – розвиток велосипедної інфраструктури та зеленого туризму, створення «Центру промоції», розробка єдиного веб-порталу міста та впровадження нових підходів у системі освіти. Також цікава деталь – у фракції «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» у Чернігівській міській раді немає партійного «дороговказу». Чернігівські пропрезидентські депутати керуються передвиборчою програмою свого лідера Владислава Атрошенка. Депутат Чернігівської міської ради «БПП «Солідарність» Сергій Воробйов: «Я зараз під рукою не маю цього переліку. Ми рухаємося переліком Атрошенка. Так»

Так повелося, що всі негаразди у нашій державі влада останнім часом «майстерно» списує на війну і звичайно ж попередників. Як відомо, Ізраїль у стані війни вже понад півстоліття. Але соціально-економічні показники цієї країни набагато кращі, ніж у нас.

Секрет успіху простий – працювати, а не шукати «відмазки».

Ще статті по темі

Back to top button