Суспільство

Поради від чернігівських рятувальник щодо безпечного святкування Нового року

Багаторічний досвід свідчить про те, що більшість надзвичайних ситуацій, зокрема, пожеж, що виникають під час святкування Нового року, трапляється через недотримання елементарних вимог безпеки при влаштуванні новорічної ялинки, через необережність під час використання різноманітних піротехнічних виробів та власну недбалість. Щоб свята пройшли без небезпечних пригод, корисно дотримуватися нескладних правил безпеки.

Задля того, щоб уникнути пожежі у вашій оселі під час новорічних свят, ялинку слід розмістити на стійкій основі: на підставці, у посудині з піском, аби вона не перешкоджала виходу з приміщення, знаходилася на відстані не менше півметра від систем опалення, телевізорів, приймачів, магнітофонів, легкозаймистих матеріалів. Це робиться на той випадок, щоб при виникненні пожежі полум’я не перекинулося на спалимі речі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Витягали з-під льоду, ловили на крижині та шукали у заростях: у Чернігові рятували «потерпілих» (Відео)

Для прикрашення ялинки застосовуйте електричні гірлянди тільки заводського виготовлення. Гірлянди на ялинці закріплюйте надійно, бо при падінні від поштовху чи протягу вони можуть стати причиною пожежі. Обов’язково перевірте справність електричного проводу, його ізоляцію. Слід завжди пам’ятати, що сама хвоя легкозаймиста. У разі, якщо ви помітили якусь несправність гірлянди: з’явилося миготіння лампочок, іскріння, сильне нагрівання проводу — негайно вимкніть її.

Під час масових заходів по святкуванню новорічних ялинок, ілюмінація має бути виконана з дотриманням правил улаштування електроустановок і лише фахівцем.

Не слід прикрашати ялинку целулоїдними, паперовими та іншими легкозаймистими іграшками й прикрасами, ватою, марлею, свічками тощо.

Використовувати різноманітні піротехнічні засоби в приміщенні категорично забороняється.

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button