Суспільство

Породіллі Чернігівщини отримали перші бебі-бокси

Перша партія бебі-боксів у кількості 200 штук надійшла на центральний склад Чернігівщини.

Як ми повідомляли, «пакунок малюка» мали б вручати породіллям під час виписки з пологового будинку, починаючи з 1 вересня, проте реалізувати проект вчасно не вдалося.

Як розповів журналістам ЧЕline директор Департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА Олег Русін, насамперед забезпечується видача тим породіллям, які народили у період із 1 до 18 вересня і вже перебувають удома. Силами працівників управління соціального захисту населення та соціальних служб у справах сім’ї, дітей і молоді проводиться доставка «пакунків малюка» відповідно до адрес, вказаних породіллями у заявах, які вони писали в пологових відділеннях. На сьогодні залишилось лише 40 бебі-боксів.

Вміст «пакунка малюка», відповідно до наказу Мінсоцполітики України № 1025 від 17 липня 2018 року, передбачає 25 необхідних речей для новонароджених:

111

222

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новонароджені чернігівці отримуватимуть пакет із подарунками

Що стосується надходження наступної партії, то Олег Русін пояснив, що все залежить від логістичної транспортної компанії, яка співпрацює ООН в Україні. Далі пакунки розподілятимуть по пологових будинках, згідно з очікуваною народжуваністю. У пологових уповноважена головним лікарем особа буде вручати їх породіллям під час виписки.

Ще статті по темі

Back to top button