Суспільство

Поширюють інформацію про суворий дрес-код для учнів Менської гімназії: яка ситуація насправді

Нещодавно в соцмережах була оприлюднена інформація, що в Менській гімназії в новому навчальному році адміністрація закладу запроваджує суворі вимоги до зовнішнього вигляду учнів. Зокрема, забороняється ходити з розпущеним волоссям, а дівчатам із короткими зачісками треба обов’язково носити обідок. Також буде заборонено відвідувати школу в спортивному одязі (штани та худі) та літньому, як-то футболки чи майки. Широке вбрання теж не можна носити. Наприклад, кофтинки оверсайз чи широкі штани.

Також не дозволятимуть носити сережки та інші прикраси, фарбувати волосся й робити макіяж.

Чи насправді учням варто очікувати таких змін, з’ясовували в директора закладу Тетяни Хоменко.

«Все не зовсім так. Ми звернули увагу на те, що є випадки травматизму, пов’язані з довгими нігтями в дівчат і незручним широким одягом. І просто видали указ стосовно необхідності звернути увагу батьків і класних керівників на зовнішній вигляд учнів, щоб діти мали вигляд учнів.

Якщо відбуватимуться травматичні випадки, то більше відповідальність покладатиметься не на вчителів, бо вони особливого впливу на це питання не мають, а на батьків. Якщо дитина, наприклад, травмувалася через широкі штанці або якийсь інший незручний одяг чи хтось когось травмував нігтями, то не школа в цьому винна.

А тема роздулася якимось незрозумілим чином. Тобто інформація подалася викривлено, ніхто не заборонятиме ходити у футболках чи ще в якомусь такому одязі», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Тетяна Хоменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині зупинили кермувальника з підробленими документами

Водночас вона зазначає, що питання зовнішнього вигляду – це не тільки питання вибору одягу. Воно значно глибше – це виховання внутрішнього стану дитини та ставлення до себе як до особистості.

«За допомогою одягу дитина може себе проявити, але водночас дитина має розуміти певні грані самовираження і її цього треба вчити – і в сім’ї, і школа має підказувати.

Тож заборон немає і бути не може, натомість треба звернути увагу на моменти, які можуть нашкодити самій дитині або дитині, яка поруч», – пояснила Тетяна Хоменко.

Загалом Тетяна Хоменко розцінює публікацію про їхню гімназію, як чиюсь спробу зробити собі дешевий піар.

«Але я завжди кажу: якщо про нас говорять, то ми добре працюємо», – наголошує директорка закладу.

Ірина Осташко

Фото ілюстративне

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button