Суспільство

Посол Німеччини Мартін Єґер відвідав Чернігівщину (Фото)

Один із перших робочих візитів за межі столиці новопризначений посол Німеччини Мартін Єґер здійснив до Корюківки в Чернігівській області, що була спалена німецькими й угорськими окупантами під час Другої світової війни.

Тут разом із громадою долучився до щоденної загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії Росії проти України, а також вшанував пам’ять жертв Корюківської трагедії 1943 року, одного з численних нацистських злочинів проти людяності.

Під час зустрічі з міським головою та керівництвом обласної та міської адміністрації посол наголосив, що Німеччина є союзником і другом України, і що її підтримка є й буде для України значущою.

Співпраця Чернігівщини з Німеччиною склалася доволі продуктивно. Німеччина надає Чернігівщині підтримку з відновлення і через урядові ініціативи, і через міста-побратими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виконавчий комітет надав дозвіл на демонтаж та реконструкцію готелю «Україна», а також капремонт будівлі СБУ

Із представниками U-LEAD посол Єґер обговорив виклики, які стоять перед місцевими громадами в умовах повномасштабної війни, та вплив реформи місцевого самоврядування. «Німеччина підтримувала ULEADwithEurope з самого початку і продовжить підтримку й надалі. Місцеве самоврядування є важливою складовою для стійкої та орієнтованої на реформи України», – зазначив посол.

Під час робочої поїздки Мартін Єґер оглянув зруйновані внаслідок ракетної атаки будівлі в Чернігові та Ягідному, а також відвідав підвальні приміщення Ягіднянської школи, де під час окупації утримувались понад 360 мирних жителів.

«Ми відчуваємо велику відповідальність за Україну та її людей. Після США ми посідаємо друге місце, з відривом від інших країн, за кількістю наданої допомоги. Ми робимо це з великою повагою до країни, яка захищає свою незалежність», — зазначив Мартін Єґер.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Посольство Німеччини у Києві, фото – Чернігівська обласна військова адміністрація

Ще статті по темі

Back to top button