Суспільство

Постійну творчу майстерню хочуть відкрити на Чернігівщині (Фото)

Початок циклу новорічно-рідзвяних свят – благодатний період для творчості. Зокрема в Дроздівському сільському будинку культури Куликівської селищної ради навіть майстер-класи влаштовують. Директор закладу Оксана Зубок розповіла журналісту ЧЕline, що так було торік і позаторік.

«Минулого тижня чобіток новорічний для подарунків шили, а нині робимо місяць у вигляді різдвяного віночка. Такий собі різдвяний місяць», – розповіла пані Оксана.

У майстер-класах беруть участь жінки із села і всі охочі – близько десятка набирається. Переважно жінки віком від 32 до 54 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщину засипає снігом

«Прагну, щоб людям цікаво було в селі. Тож займаюсь організацією і проведенням цих майстер-класів. Готові вироби дівчатка і жінки забирають собі додому. Торік ми теж різдвяний вінок робили, то учасниці майстер-класів зберігають їх удома дотепер.

Матеріали потрібні жінки самі приносять і ділимося між собою. Бо в однієї намистинки є, в іншої – бантики, а дещо докуповуємо», – зазначила директор будинку культури.

Поділилась вона й планами на майбутнє.

«Загалом плануємо організувати постійну творчу майстерню. Обговорюємо зараз цю ідею, щоб, наприклад, прихватки пошити для господарських потреб, можливо, фартушки. У нас і машини швейні є, але треба їх відремонтувати, щоб майстерня діяла на постійній основі. І щоб щоразу якісь потрібні речі робити», – повідомила Оксана Зубок.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко, фото Дроздівського СБК

Ще статті по темі

Back to top button