Суспільство

Потребуєш – візьми, маєш змогу – принеси: в Чернігові відкриють перший безкоштовний магазин

«Потребуєш – візьми, маєш змогу – принеси» – кредо проекту, який вирішили втілити в життя ініціативні чернігівці.

Від сьогодні, 30 листопада, в Чернігові розпочинається збір речей для відкриття безкоштовного магазину.

Безкоштовний магазин – це соціальний проект, який допоможе нужденним людям: малозабезпеченим, багатодітним сім’ям, інвалідам, пенсіонерам, матерям-одиначкам,переселенцям. Тобто всім, хто опинився у важких життєвих обставинах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині діти підтягувалися, аби допомогти маленькій онкохворій дівчинці

Як розповіла журналістам ЧЕline ініціатор відкриття безкоштовного магазину в Чернігові Юлія Гребнєва, все почалося з полички допомоги, яку встановили в продуктовому магазині на ринку Масани, де вона працює.

«Люди приносили хто хліб, хто цукерки якісь. А потім почали запитувати, чи можна принести речі».

Ідея проекту такого магазину не нова, в Україні такі магазини вже є. Зокрема дівчата, які відкрили такий проект у Тернополі, поділилися з Юлею досвідом.

Магазин планують відкрити на території ринку в мікрорайоні Масани орієнтовно наприкінці грудня, щойно він наповниться. Адміністрація ринку, почувши від ініціативної групи про магазин, виділила під нього приміщення. Наразі, розповідає Юлія, вони в пошуках рекламної компанії, яка погодилася б зробити безкоштовно вивіску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ефірі телеканалу СТБ розповіли історію хлопчика з Чернігівщини: Сашкові потрібна допомога

Юлія Гребнєва зізнається, що такого ажіотажу навколо ідеї з відкриттям магазину не очікувала. Її пост з інформацією про магазин розлетівся у Facebook. І вже телефонують люди не тільки з Чернігова, а й із Прилук, Бахмача, які питають, як і куди можна передати речі. Поки магазин ще не відкритий, можна зателефонувати Юлії за номером 0631508880 і домовитись. До речі, до магазину можна приносити не лише одяг і взуття, але й інші речі, які вам вже не потрібні у вжитку, а комусь, можливо, знадобляться.

Наразі Юлія говорить, що ініціативна група вже фізично не справляється з обсягами роботи, тому запрошує всіх небайдужих допомогти привести приміщення магазину до ладу: поприбирати, зібрати полиці чи стелажі, можливо, хтось може надати непотрібні, також треба допомагати приймати, сортувати та видавати речі. 8 грудня планують організувати суботник.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Очень Хорошая инициатива, НО… Вещи бу должны подлежать обработке, в Чернигове вроде дэзстанция… А секонд обработанный приходит

Back to top button