Суспільство

Правоохоронці Чернігівщини конфіскували три тисячі літрів горілки (Фото)

Днями в Чернігові та Прилуках у ході добре спланованої спецоперації поліція викрила підпільні цехи з виробництва фальсифікованої алкогольної продукції.

Вартість вилученого товару становила понад 230 тисяч гривень.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

У ході оперативно-розшукових заходів працівниками Управління захисту економіки в Чернігівській області спільно зі слідчими ГУНП у Чернігівській області та оперативниками Чернігівського прикордонного загону під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури виявлено факти незаконного обігу підакцизних товарів.

У рамках розслідування кримінального провадження було проведено три санкціоновані обшуки – два в Прилуках і один у Чернігові, в ході яких виявлено та вилучено пляшки з рідиною прозорого кольору, на яких містилися етикетки різних торгових марок горілчаної продукції, зокрема й іноземного виробництва. Також було виявлено та вилучено пластикові ємкості та паперові коробки з поліетиленовими пакетами ємкістю по 10 та по 2 літри з рідиною прозорого кольору та підроблені марки акцизного збору.

Усього конфісковано близько 3 тисяч літрів спиртовмісної рідини на суму понад 230 тисяч гривень. Усе вилучене відправлене на експертизу.

Розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів), триває. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button