Суспільство

Представник французької амбасади відвідав дорожній об’єкт на Чернігівщині

Представник французької амбасади вчора, 9 грудня, відвідав дорожній об’єкт на Чернігівщині

Перший радник Посольства Французької Республіки в Україні Бенжамен Роріг сьогодні презентував конструкцію одного зі збірних модульних мостів, які були передані Чернігівській області в якості допомоги. Представники гуманітарної місії особисто оглянули місця виконання робіт. Про це повідомляють у службі автомобільних доріг у Чернігівській області.

«Прагнучи допомогти Україні подолати наслідки збройної агресії, яка була розпочата проти неї, Франція з самого початку мобілізувала і надалі посилювала свою гуманітарну допомогу Україні. Французький центр подолання кризових явищ за підтримки Міністерства закордонних справ Франції виступив з ініціативою безпрецедентної акції допомоги — «Корабель для України». В межах цієї акції було відправлено близько тисячі тонн різноманітної продукції. Ця допомога призначалася для декількох українських областей. Зокрема для Чернігівщини передано 259 тонн гуманітарної допомоги, серед якої — декілька мостів”, — сказав Бенжамен Роріг.

Усього Чернігівська область отримала три мости компанії «Matière» від партнерів із Франції. Вони вже доставлені до місць виконання робіт на дорогах державного значення. Представник компанії-виробника також вже на місці координує роботу українських дорожників.

Вторгнення ворога на територію Чернігівської області нанесло значної шкоди транспортному сполученню. У лютому-березні в ході активних бойових дій у було зруйновано 27 мостів і шляхопроводів. Після деокупації області дорожники відновили проїзд на 20 локаціях, де були розбиті штучні споруди.

У місцях, де зараз будемо встановолювати французькі мости, у квітні-травні вже були споруджені тимчасові об’їзди. Нові мости забезпечать надійний пропуск легкового та вантажного транспорту на важливих гуманітарних маршрутах.

Це модульні металеві збірні мости. Такий міст може використовуватись і як тимчасовий, і як постійний. Він призначений для руху як легкових, так і вантажних транспортних засобів. Кожна конструкція спроєктована та виготовлена за індивідуальними параметрами. Довжина їх близько 20, 30 та 40 метрів. На виробництві на вже нанесли шар дорожнього покриття.

Завершити роботи із монтажу мостів та пустити по ним транспорт плануємо до кінця року.

Ще статті по темі

Back to top button