Суспільство

Представництво «Чернігівської політехніки» відкриють у Славутичі

22 квітня 2021 року делегація Національного університету «Чернігівська політехніка» на чолі із ректором Олегом Новомлинцем відвідала місто Славутич. Відбулася робоча зустріч з міським головою Юрієм Фомічевим.

Про це повідомляють на сторінці Агентства регіонального розвитку м.Славутич у Facebook.

Під час зустрічі були обговорені важливі питання співпраці міста та університету щодо відкриття у Славутичі навчального центру – представництва «Чернігівської політехніки». Зокрема, вже у 2021/2022 навчальному році у Славутичі планується організувати денну форму навчання за спеціальністю 123 «Комп’ютерна інженерія».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студент «Чернігівської політехніки» посів третє місце на чемпіонаті з танців на візках

Учасники наради відпрацювали детальний план дій подальшої співпраці. Зокрема, буде укладено угоду про співробітництво між Національним університетом «Чернігівська політехніка», містом Славутич та ІТ-компаніями, що вже працюють у місті та/або планують відкривати тут свій філіал. Спланована спільна промоційна кампанія по залученню майбутніх студентів.

Також були обговорені переваги відкриття освітнього центру саме у Славутичі: фаховий потенціал команди викладачів міста, близькість до основної локації університету, комфорт та умови проживання у Славутичі (для студентів адміністрація міста планує відкрити міні-гуртожиток), можливість використання ресурсної бази Чорнобильської АЕС для здійснення спеціалізації майбутніх фахівців ІТ та програмної інженерії саме у сфері атомної енергетики і зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики, поводження з радіоактивно відходами, відпрацьованим ядерним паливом, а також вже наявний та успішний досвід міста Славутича з відкриття філіалу НТУУ «КПІ імені Сікорського» та проведення курсів підвищення кваліфікації «Зняття з експлуатації ядерних установок».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button