Суспільство

Природоохоронний рейд річками Чернігівщини

23 червня поточного року інспекторами Держекоіспекції в Чернігівській області було проведено рейдову перевірку щодо фактів дотримання вимог природоохоронного законодавства на території Чернігівського району, в якій також узяли участь представники Чернігівського прикордонного загону Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівським рибоохоронним патрулем за тиждень викрито 20 порушень правил рибальства

У ході рейдової перевірки на березі річки Дніпро поблизу с. Прохорів виявлено низку порушень вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами, а саме їх розміщення та спалювання, що є порушенням Закону України «Про відходи». За результатами складено відповідні протоколи, винних притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 82 КУпАП у вигляді штрафів.

Також, виявлено порушення «Правил любительського та спортивного рибальства», зокрема в межах Чернігівського району на р. Дніпро затримано двох громадян, які здійснювали вилов риби забороненими знаряддями лову. На порушників складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та притягнуто їх до адміністративної відповідальності на загальну суму 340 грн. Вилучено у встановленому законодавством порядку заборонені знаряддя лову – 10 жаків і 2 сітки.

А також із річки Дніпро було вилучено ще п’ять одиниць безгосподарного майна – сітки зяброві загальною довжиною понад 100 м.

Прес-служба ДЕІ у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button