Суспільство

Привабливі і проблемні: чому не можна повернути вкрадену «євробляху»

В Україні дедалі частіше викрадають автомобілі з іноземною реєстрацією. Найбільше машин поцупили в Києві, на Одещині та Львівщині. Чернігівщина також у цьому сенсі не пасе задніх. І потерпілих від зухвалих рук крадіїв цікавить питання, чи можна повернути машину на європейських номерах.

Як розповів журналістам ЧЕline старший інспектор прес-служби Управління патрульної поліції в Чернігівській області, майор поліції Віталій Копистко, згідно з Законом України «Про Національну поліцію», правоохоронці здійснюють реагування на заяви та повідомлення про кримінальні, адміністративні правопорушення або події.

«Прийняття заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення незалежно від місця і часу їх учинення, повноти отриманих даних, особи заявника здійснюється цілодобово і невідкладно тим органом поліції, до якого надійшла заява. Тобто ми обов’язково реагуємо, ставимо на облік і шукаємо так само, як і авто з українською реєстрацією, процедура нічим не відрізняється», – запевнив Віталій Копистко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водії на єврономерах обіцяють акції протесту, однак дехто готовий розмитнити своє авто

Але додав, що в разі розшуку такого автомобіля (на іноземній реєстрації) потрібно, аби заявник показав документи, які підтвердили б законність його придбання – і тільки тоді автомобіль йому повернуть. Але в більшості випадків справжні власники автомобілів на «євробляхах» проживають у країнах Польщі чи, наприклад, Латвії. А відтак чернігівцям, які пригнали собі автомобіль і не розмитнили його, не варто сподіватися на повернення.

 

Ще статті по темі

Back to top button