Суспільство (відео)

Водії на єврономерах обіцяють акції протесту, однак дехто готовий розмитнити своє авто (Відео)

Станом на ранок 28 листопада під’їзні шляхи до двох пунктів пропуску «Малий Березний» і «Ужгород» на кордоні зі Словаччиною лишалися заблокованими водіями, які їздять на єврономерах. Так автовласники протестують проти нового закону, згідно з яким машини з іноземною реєстрацією треба або розмитнити, або залишити на кордоні при в’їзді до України.

«Моє враження, що влада розглядає нас, як дійну корову, і досі це не змінюється. Головною вимогою цих акцій було те, що автомобіль був доступним для звичайного громадянина України, це засіб пересування, це не розкіш, а нам цієї можливості не дали», — говорить Микола Ларченко – водій авто на єврономерах.

Микола Ларченко живе в Чернігові. Він має авто на єврономерах і теж був учасником подібної акції, яка проводилася біля пункту пропуску «Нові Яриловичі» на кордоні з Білоруссю. Автовласник із надією чекав, що голосування не обмежить права українських автомобілістів купувати дешевші авто за кордоном і ввозити їх до України, однак дива не сталося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кордон Білорусі та України перекриватимуть: «євробляхери» обіцяють автовійни на Чернігівщині

«Наразі не знаю, доведеться розмитнювати, оскільки, за цим законом, не залишається іншого вибору. Доведеться витягти гроші та віднести їх Порошенку та іншим», — зазначає Микола Ларченко – водій авто на єврономерах.

«Я не хочу нікого образити, особливо водіїв, які їздять на цих машинах, я за те, щоб були нормальні тарифи і розмитнення, але коли людина заганяє до України той мотлох, що коштує 500 євро, а за 50 євро хоче розмитнити, я проти такого», — зауважує Максим Коробко – водій авто на українських номерах.

Власники авто на єврономерах готові й далі себе захищати Як саме – наразі не знають.

«Ну, ми ще не вирішили в цій ситуації, свої дії ще не планували, можливо, якісь акції ще будуть, якось далі висловлюватимемо свій протест», — розповідає Микола Ларченко – водій авто на єврономерах.

Поліція ж попереджає: будь-які акції протесту в умовах воєнного стану заборонені.

«На даний час на території області жодних акцій немає, але в будь-якому випадку поліція забезпечує охорону публічного порядку, щоб не було правопорушень. Якщо будуть якісь правопорушення або будуть порушуватися права інших громадян, то поліція діятиме згідно із законом – будуть або складати адмінпротоколи, або інших заходів вживатимуть», — говорить Сергій Бриль – речник ГУНП України в області.

До речі, поліція вже порушила п’ять кримінальних справ через блокування західного кордону.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Бляхярі влада не тільки Вас розглядає як дійну корову, а весь народ України. Чим Ви кращі за інших?

Back to top button