Суспільство

Проблему стихійних сміттєзвалищ вирішують у Сухополов’янській громаді

*Актуально

Депутати від партії «Наш край» Сухополов’янської ОТГ занепокоєні ситуацією зі стихійними сміттєзвалищами на території громади.

За зверненням місцевих жителів депутати Сухополовянської сільської ради Віталій Лічман, Володимир Бобошко і Сергій Цибенко виїхали на місце сміттєзвалища, розташованого на околиці лісу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині практикуватимуть новий метод збору сміття

«Наявність колій від машин вказує, що сміття завозиться транспортними засобами, а з настанням тепла інтенсивність підвезення може лише збільшитися, оскільки перешкод безкарно викинути сміття немає. Місцеві жителі обурені цим сміттєзвалищем, адже воно згубно впливає на довкілля, відтворення популяцій тварин і рослин, здоров’я людей», – прокоментував керівник фракції «Наш край» у Сухополов’янській сільській раді Віталій Лічман.

Депутати перевіряють інформацію, чи був офіційний дозвіл на відкриття цього сміттєзвалища. Щоб перевірити цю інформацію, вони направили відповідні звернення.

За словами Сергія Цибенка, сміттєві звалища є серйозним джерелом забруднення повітряного та водного середовищ. Жоден із таких умовних пунктів скидання відходів не обладнаний відповідним чином, продукти гниття і розпаду потрапляють у ґрунт і ґрунтові води, що є джерелом водопостачання для навколишніх сіл. Погодні умови, елементарна необережність людей призводять до займання сміття, а це спричиняє викиди значної кількості шкідливих речовин. «Достатньо сказати, що під час тління поліетиленового пакета в повітря виділяється понад 70 різних хімічних сполук, жодна з них не є корисною для нашого здоров’я. Крім того, такі звалища сміття є середовищем для розмноження комах і гризунів, які є збудниками та переносниками різних небезпечних інфекційних захворювань. Хімічні речовини, що потрапляють до ланцюга живлення, дають підстави для занепокоєння, адже людина стоїть у кінці ланцюга живлення. Шкідливі речовини, які ми отримуємо з повітря, води, ґрунту, мають канцерогенні властивості та здатні спричиняти розлади здоров’я, зокрема онкологічні захворювання», – наголосив депутат.

Депутати від «Нашого краю» у Сухополов’янській сільській раді переконані в необхідності вирішення питання впорядкованого збору сміття та цивілізованої його утилізації.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button