Суспільство

Протягом тижня викрито 39 порушень правил рибальства

У період з 16 по 23 травня інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 39 порушень правил рибальства. Так, було складено 9 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 23 — за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та два — за ст. 88 — 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів). Крім цього, складено п’ять актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 40 кг риби та 41 од. сіток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із 21 травня відкривається сезон рибальства на Десні

«Всього у порушників вилучено 84 кг водних біоресурсів та 65 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 2 270 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 26 042 грн», — зазначив заступник начальника відділу охорони водних біоресурсів Чернігівського рибоохоронного патруля Ігор Токарський.

Нагадуємо, що нерестова заборона на вилов водних біоресурсів триває:

— до 31 травня (включно) — на р. Дніпро від м. Лоїв до с. Нижні Жари Республіки Білорусь, р. Сож від населеного пункту Яриловицький Скиток до гирла річки;

—  до 29 червня (включно) — у новостворених водних об’єктах, а також в придатковій системі річок та інших водних об’єктах:

— до 15 червня (включно) — заборонений вилов раків на водоймах підконтрольних управлінню.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button