Суспільство

Провал посеред дороги по проспекту Миру: в «Чернігівводоканалі» назвали причину

Причина провалу дороги по проспекту Миру,33, навпроти готелю «Україна», — залишки старої будівлі, що виявлені під час аварійних робіт на глибині до 2 метрів.

Окрім виконання аварійного ремонту мереж, КП «Чернігівводоканал», по домовленістю з управлінням ЖКГ міста виконує дослідження провалів, які періодично виникають на проїздних частинах доріг Чернігова.

Для того, щоб з’ясувати причину утворення провалу, доводиться знімати асфальтобетон, верхній шар ґрунту, що можливо зробити тільки при наявності спеціальної техніки, яка є у КП «Чернігівводоканал».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провал на колекторі по Глібова: можливе ускладнення руху автотранспорту

Якщо буде встановлено, що причиною провалу став стан мереж, роботи «Водоканалу» оплачує організація, що відповідає за мережі. У разі виникнення провалів з інших причин, фінансування розкопок здійснюється за рахунок бюджету міста.

Провал по проспекту Миру,33 спостерігався вже кілька тижнів. Попередня перевірка показала, що в цьому місці немає жодних мереж — всі підприємства-постачальники підтвердили це документально.

Враховуючи, що провал посеред дороги продовжував збільшуватись, було прийняте рішення про проведення розкопки.

photo_2020-08-23_12-53-09

Через те, що у вихідні дні автомобільний трафік по проспекту Миру зменшується, роботи було заплановано на неділю, 23 серпня.

Під час проведення розкопок на глибині до двох метрів було виявлено залишки невідомої будівлі з підвальним приміщенням та цегляним ходом, який був завалений та вів у бік скверу.

З метою припинення подальшої руйнації дорожнього полотна та повного перекриття руху транспорту по проспекту Миру, було прийняте рішення про засипання провалу із замивкою його піском.

photo_2020-08-23_12-53-11

Наразі КП «Чернігівводоканал» виконує ці роботи. Асфальтування місця провалу заплановане на 25.08.2020. Повне відновлення руху транспорту по проспекту Миру планується у середу, 26 серпня.

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button