Суспільство

Психологічна підтримка, творчість та майстер-класи: поліцейські влаштували арт-терапевтичний захід для дітей (Фото)

Учора до Головного управління Національної поліції в Чернігівській області завітали дітлахи поліцейських. Це діти, які на собі відчули всі труднощі воєнного часу і бойових дій у Чернігові та потребують психологічної підтримки.

З ініціативою запросити дітей виступили поліцейські відділів психологічного забезпечення та організації соціальної роботи управління кадрового забезпечення. Проведення такого заходу для дітлахів повністю підтримав керівник обласної поліції Володимир Нідзельський.

Передусім дітям правоохоронців провели екскурсію та познайомили їх з роботою окремих поліцейських спеціальностей: криміналіста, кінолога, вибухотехніка.

Зокрема поліцейський-криміналіст дав змогу дітлахам відчути себе героями детективу: він показав їм як влаштована пересувна криміналістична лабораторія, дозволив залишити відбитки пальців на папері, а потім виявив їх за допомогою спеціальних засобів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юні й завзяті: в Любечі молодь займається спортом, волонтерить і орієнтується в питаннях безпеки

Також діти ознайомились з роботою чергової частини поліції та служби «102».

Основною частиною програми став арт-терапевтичний захід «Творча майстерня».

На заході діти залучалися до творчості: розмальовували еко-торби з патріотичною символікою, створювали власні обереги, різноманітні фігурки та ляльки-мотанки з підручних матеріалів. Під час настільної гри «ДАББЛ» учасники змогли краще роззнайомитися між собою і проявити свою спритність та ерудицію. Також психологи навчили дітей простим технікам самозаспокоєння, які вони самостійно можуть застосувати в необхідний момент.

Для забезпечення нормального психоемоційного стану дітей поліцейських такі заходи будуть проводитися психологічною службою на постійній основі.

Нагадаємо, що цього року в Україні стартувала Національна програма психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Проєкт реалізується за підтримки першої леді України Олени Зеленської. Мета національної програми — надати допомогу кожному, чиє психічне здоров’я зазнало шкоди через війну, хоч би де вони перебували.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button