Суспільство

Рейдерська епопея: Сашко-Халамидник поплатився за свої апетити

*Імідж

Нещодавно увага багатьох українських аграріїв була прикута до безпрецедентної судової справи – збирання чужого врожаю. Проблема таких ситуацій полягає в недосконалості українського законодавства, що дозволяє грабіжникам (при наявності певних зв’язків) уникнути відповідальності.

Таким чином з’явився новий тип «фермерів», котрі не сіють та не обробляють землю, а з’являються на жнива зі своїми комбайнами, бійцями-охоронцями та автотранспортом для збирання й вивезення краденого врожаю. Такий вид сільськогосподарського «бізнесу» є вкрай прибутковим, незважаючи на суттєву затратну частину у вигляді хабарів за прикриття такої діяльності.

Не важко здогадатися про кого йде мова. Ми раніше публікували інформацію про горе-бізнесмена Олександра Войтова на прізвисько Сашко-Халамидник. Цей серійний крадій достатньо відомий на Чернігівщині своєю протиправною діяльністю.

Цинічний «фермер» так загрався, що навіть рейдерським шляхом «віджав» квартиру у своїх рідних дітей, змусивши їх жебракувати! Окрім того, за фактом жорстокого побиття першої дружини, яка народила йому двох дітей, в поліції відкрито кримінальні провадження.

Так восени 2014 року стався черговий його замах на чужі врожаї, але невдалий – заволодіти результатом виснажливої праці добросовісних фермерів цього разу Халамиднику не вдалося. Підприємство-господар змогло відбити зухвалу атаку грабіжників, розігнати хлопців-спортсменів, які під керівництвом Войтова «скеровували та охороняли» комбайни.

Господарі цей цинічний рейдерський напад детально задокументували і попри всі перешкоджання та юридичні колізії змогли довести справу до суду. Як результат – у лютому 2017 року колегія суддів Чернігівського районного суду засудила Олександра Войтова до 8 років ув’язнення. Крапку в цій справі у січні 2018 року поставив Апеляційний суд Чернігівської області – вирок ім’ям України – 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Такий факт є безпрецедентним в Україні та беззаперечно засвідчує позитивні зміни в судово-правовій системі держави, а також є позитивним сигналом для формування здорового підприємницького клімату в сільськогосподарській та інших галузях.

Будемо сподіватися, що даний інцидент назавжди відіб’є бажання у ласих до чужого майна і легкої наживи ділків займатися рейдерським свавіллям. Також хочеться вірити, що нашим аграріям ніхто не буде заважати чесно працювати та наповнювати бюджети всіх рівнів.

Щира вдячність поліцейським, прокурорам та суддям, які своїми справами та рішеннями доводять суспільству, що бандитсько-рейдерські часи залишилися у минулому і наша країна впевнено переходить на цивілізовані правові відносини!

Віримо, що завдяки справедливій правоохоронній системі та чесним працьовитим людям вже зовсім скоро вийде підняти економіку нашої держави на новий рівень. А від економіки без перебільшення залежить добробут кожного українця.

 

Ще статті по темі

Back to top button