Суспільство

Рекламна казуїстика: у загадковій справі «Чернігів-Індормедіа» з’явилися нові фігуранти

Епопея із загадковою фірмою «Чернігів-Індормедіа», яка зненацька виникла минулого року й отримала одноосібне право розміщувати рекламу на нових скляних зупинках, триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекламне збочення виконкому: нові зупинки міськрада віддала сумнівній фірмі

Інформацію про те, скільки саме реклами і за які суми розміщує ТОВ «Чернігів-Індормедіа» на скляних зупинках, ніхто ніде не оприлюднював. Спитати про це безпосередньо керівника фірми або ж бодай когось із представників – справа безнадійна. Вказаний у Реєстрі юридичних осіб телефон – мертвий. До речі, після журналістських розслідувань і пильної уваги ЗМІ в ТОВ «Чернігів-Індормедіа» відбулися колосальні зміни. Директор Ксенія Пінчук тепер фігурує просто як засновник. До засновників також додали юриста Родіона Тарасенка. А директором стала невідома Бойко Ірина Володимирівна. За пошуком контрагентів у аналітичній системі «YouControl» Ірина Бойко пов’язана з кримським ПП «Саксонія».

сакснія

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Драма і реклама: нові подробиці у справі «Чернігів-Індормедіа» (Фото, Відео)

Зважаючи на «утаємниченість» і непрозору діяльність ТОВ «Чернігів-Індормедіа», журналісти ЧЕline вирішили звернутися з інформаційним запитом до Чернігівської міської ради. Ми запитали – скільки «примарна» фірма платить за рекламу до міського бюджету? Адже чернігівські ЗМІ раніше повідомляли, що ця фірма пов’язана безпосередньо з одним із керівників міської ради і можна припустити, що за рекламний бізнес до бюджету таємниче товариство не сплачує ані копійки.

Виявляється, договори на право тимчасового користування місцем, що знаходиться на об’єкті комунальної власності, для розміщення рекламного засобу на зупинках громадського транспорту Чернігівська міська рада уклала не лише з ТОВ «Чернігів-Індормедіа». Рекламні права також отримали: ТОВ «БІР ХАУС КАРДИНАЛ», житомирське ТОВ «Дозор Україна», будівельна фірма «Центр Моноліт».

У відповіді на запит йдеться, що ТОВ «Чернігів-Індормедіа» перерахувало на рахунок Чернігівської міської ради 43 тисячі 275 гривень. Дивно, та за даними Єдиного веб-порталу використання публічних коштів Чернігівська міська рада не отримувала від цієї фірми жодної копійки.

1

2 3 4

Копії угоди міська рада нам надати не змогла, аргументуючи це тим, що оригінал забрали правоохоронці. Адже ТОВ «Чернігів-Індормедіа» фігурує у кримінальному провадженні в справі встановлення скляних зупинок.

33340907_777683189106220_3770920026769457152_n 33398392_777683205772885_7496044891730870272_n

І кілька речень про інших суб’єктів господарювання, які отримали від міськради право розміщувати свою рекламу на зупинках громадського транспорту.

За даними аналітичної системи «YouControl», керівник ТОВ «БІР ХАУС КАРДИНАЛ» Оксана Казакова. Вона також є директором ПП «Марконі».

ТОВ «Дозор Україна» з Житомира займалося встановленням GPS-моніторингу в громадському транспорті Чернігова. ТОВ «Центр Моноліт» спеціалізується на будівництві житлових і нежитлових приміщень.

Отже, поки всіх відповідей стосовно дивного ТОВ «Чернігів-Індормедіа» зокрема і рекламного бізнесу загалом ми не отримали, тому і крапку в цій історії ставити не будемо.

Ще статті по темі

Back to top button