Суспільство

Рідні загиблого бійця з Чернігівщини просять підтримати петицію

Кривава війна забирає життя кращих із кращих. Зокрема, 23 вересня 2023 року від отриманих поранень, не сумісних із життям, загинув депутат Сновської міської ради Вадим Анатолійович Сергійко. Сталося це під час виконання військового обов’язку поблизу населеного пункту Федорівка Бахмутського району Донецької області.

Двоюрідна сестра загиблого Героя від імені всіх його родичів створила петицію з проханням присвоїти Вадиму Сергійку звання Героя України (посмертно).

«Всі, хто нині на війні, – безумовно, герої. Особливо ті, хто віддав свої життя за нашу країну. Але Вадим для нас – особливий, бо він нам рідний. Це мій двоюрідний брат. Він – гордість своїх батьків і його рідних братів.

Із 7 квітня 2022 року він пішов добровольцем захищати Україну. Він любив відео знімати, коли була можливість, і в TikTok викладати. Казав, що йде на війну захищати своїх рідних. Тому петиція – це мінімум, що ми тепер можемо для нього зробити. Ми просимо людей, щоб її підтримали», – розповідає Ліля Терещенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський історичний музей згадує загиблих Захисників-земляків у день їхнього народження

 До останнього подиху Вадим Сергійко залишився вірним своїм побратимам, українському народу та своїй Батьківщині. Перебуваючи в зоні активних бойових дій, він ніколи ні на що не скаржився, був сміливим, мужнім, веселим, життєрадісним. Він жодного разу не був у відпустці. Щоправда, кілька разів, як мама хворіла, його ненадовго відпускали. У нього навіть не було посвідчення учасника бойових дій.

«На похорон Вадима приїжджало дуже багато його побратимів. За життя він допомагав їм вирішувати різні нагальні питання, бо за освітою був юристом.  Навіть був випадок, що він допоміг побратиму повернути значну суму коштів, яку в нього з картки зняли шахраї», – розповіла Лілія Терещенко.

У пам’яті батьків, рідних, 8-річної донечки, близьких і друзів Вадим назавжди залишиться світлою, багатогранною і талановитою людиною. Двоюрідна сестра розповіла, що його добре знає Сновська борцівська спільнота, бо він із дитинства займався спортом, вільною боротьбою, брав участь у багатьох змаганнях. Вадим також писав пісні і музику, дуже гарно малював: міг за дві хвилини створити гарний шарж.

Вадим Сергійко мав багато планів на життя, але, на жаль, війна їх обірвала…

Тож рідні загиблого бійця просять підтримати петицію. Аби вона потрапила на розгляд до президента України, треба зібрати 25 000 голосів. Наразі зібрано 942 голоси і в запасі ще 92. Не будьмо байдужими, бо Герой зі Сновська загинув і за кожного з нас.

Ірина Осташко

Фото – Лілія Терещенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button