Суспільство

Рівні можливості для сільської та міської молоді створюють у громаді на Чернігівщині

У Корюківській громаді живе активна й талановита молодь, яка постійно вигадує щось нове та прогресивне. Зокрема тут прагнуть створювати однакові умови для міської та сільської молоді.

«Здається, два роки тому в нашому центрі з’явилося авто, яке нам подарувало німецьке посольство. А ми, відповідно, про нього мріяли, щоб ми працювали не тільки в місті з міськими дітьми, але й щоб їздили з різними тренінгами, квізами чи змаганнями по селах. Звісно, що до появи автівки задіювали або власний транспорт працівниці нашого центру, тобто моєї колежанки, або просили транспорт у міській раді чи ще десь.

А оскільки з’явилося авто, то вирішили, що було б непогано дітей із сіл привозити до нашого центру, щоб вони теж нарівні з міськими дітьми мали доступ до змістового дозвілля. До того ж, під час візиту до Корюківки вони мають час для власних справ. Бо є діти з далеких сіл, що за 40-50 кілометрів від Корюківки і нечасто приїжджають у місто», – зазначив Володимир Онищук, директор Корюківського молодіжного центру «КУБ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Борітеся – поборете!»: в громаді на Чернігівщині відбудуться шевченківські батли

Цікаві заходи на базі клубу відбуваються постійно.

«Наприклад, турніри з настільного тенісу чи настільні ігри. До речі, можна в PlayStation також пограти чи взяти участь у зустрічі з якоюсь цікавою людиною. Або набути знань із фінансової грамотності, випробувати себе у спортивних змаганнях. Тобто сільська молодь долучається до всіх заходів, що відбуваються в нашому центрі.

Ми возимо дітей із прикордонних сіл, зокрема з Шишківки, яка мало не на кордоні, а також Прибині, Перелюба, Білошицької Слободи, Олександрівки, Наумівки і час від часу із села Сядрине. Хоча з цим селом ще не дуже налагодили контакт.

Отакий проєкт, яким опікується моя колега Анна Станіславська, бо вона сама водійка. Вона двічі на тиждень може привозити дітей із двох сіл. Або з одного села, дивлячись, яке в нас навантаження в нашому центрі. Діти в захваті, їм все подобається. І ми задоволені», – розповів Володимир Онищук. 

Ірина Осташко

Фото – КМЦ «КУБ»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button