Суспільство

Різки та смаколики: відомі чернігівці розповіли, що знайшли під подушками

На День святого Миколая особливо чекають діти, оскільки зазвичай отримують подарунки і солодощі. Та свято люблять і дорослі. Бо багато хто з них також знаходить вранці приємний сюрприз під подушкою.

А чи приходив Миколай до відомих чернігівців? Чи отримали вони свої подарунки?

Сергій Гривко, народний депутат України

Мені святий Миколай приніс мандаринки та хурму. Натомість я як помічник святого Миколая допоміг дітям відчути трішки щастя. Адже свято Чудотворця Миколая завжди приносить щастя та радість!

Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради

Святий Миколай до мене ще не дійшов.

Подарунки зазвичай готую похресникам і для благодійних проєктів (соціально незахищених). Цього року вирішив придбати військові облігації.

Марина Семененко, депутат Чернігівської міської ради

Ми сьогодні в дорозі з дітьми, але неочікувано зустріли Миколая на трасі, завалив нас цукерками і поїхав далі.

Іван Ващенко, начальник Корюківської РВА

Я себе дуже кепсько поводжу останнім часом, то мені різочку приніс. Натомість я виконував роль помічника святого Миколая для своїх рідних, а також діток. Ми шануємо традиції українського народу і, відповідно до календаря ПЦУ, сьогодні святкуємо День святого Миколая. Для нас це більше не релігійне свято, а народна традиція, як звичай наших предків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подарунки під подушку для рідних і військових: чернігівці чекають на святого Миколая вже цієї ночі

Юрій Стальниченко, секретар Менської міської ради

До мене святий Миколай не приходив, а до сина прийшов, приніс цукерки. А сьогодні в нас відбулися заходи до Дня Збройних Сил України і Дня святого Миколая. Був владика Антоній, єпископ Ніжинський і Чернігівський. Відзначили наших захисників і також наших волонтерів. І сьогодні в нас ще міська рада спільно з ГО «Добрі ініціативи Менщини» за підтримки ПРО ООН і фінансування уряду Японії відкриває відділення реабілітаційного центру – насамперед для військових. А вчора в закладах освіти і культури вітали дітей зі святом Миколая, зокрема дітей учасників бойових дій. Діти мають розуміти, що святий Миколай робить усе, щоб швидше настала Перемога.

Тимур Блинець, настоятель Свято-Георгіївського храму в Седневі

Приходив святий і до мене, давав настанови як своєму помічнику в добрих справах. Дарували ми діткам цукерки від Миколая, а воїнам – маскувальні сітки. А ще молилися, молимося і будемо молитися за Перемогу і за те, щоб наші діти й онуки ніколи не бачили війни.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button