Суспільство

Росіяни, шведи та естонці: туристичний аншлаг в Чернігові

За першу половину 2021 року туристичній збір (в порівнянні з аналогічним періодом минулого року) в Чернігові зріс втричі. Збільшилася і кількість туристів. Майже півмільйона людей, які користуються мобільним оператором «Київ Стар» відвідало наш обласний центр.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє заступник начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради Катерина Литвин.

217741769_1265679303849759_4137604050467870487_n

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катерина Литвин про винні традиції «Шабо», білоруську революцію і про те, коли в нас буде музей Чернігова

 «Однозначне щастя переживати половину року й нарешті отримати цифри від «Київ Стар» за програмою «Вig Date», підтвердити наші спостереження про зміну гостей міста та туристів, їх кількість, міста, країни», — зазначає Катерина Литвин.

За даними програми «Вig Date» найбільше іноземних туристів до Чернігова приїжджало з Росії, Швеції та Естонії. З України – Київщина, Одеса, Харків та Суми.

«Серед внутрішніх гостей та туристів так само переважає столиця. Більше стало одеситів, замість львів’ян цього року переважати стали харків’яни, Дніпро свою позицію поступилося Сумам. Відкривайте Чернігів, він того вартий», — зазначає Катерина Литвин.

Ще статті по темі

Back to top button