Суспільство

«Секретні пристрасті»: підприємство Чернігівської міськради в’язне в судах

Майже 3 тисячі гривень судового збору заплатило КП «Чернігівводоканал» Чернігівської міськради за подання апеляційної скарги на рішення Чернігівського окружного адміністративного суду, яким дане комунальне підприємство було зобов’язане тільки надати відповідь на інформаційний запит громадського активіста Олександра Гашпара про осіб, які на момент подання запиту обіймали посади заступників керівника та головного бухгалтера підприємства. Але «Чернігівводоканал» чомусь приховує інформацію, яка апріорі повинна бути відкритою.

Більше того – витрачені на судовий позов кошти – це гроші міського бюджету, тобто, платників податків.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Олександр Гашпар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ремонти «Водоканалу» можна відстежувати онлайн

«Мені вже навіть стало цікаво, кого ж пан Малявко (* авт. — директор КП «Чернігівводоканал») понабирав собі в заступники і приховує це, що навіть пішов на злочин, передбачений 382 статтею КК України і досі не виконав рішення суду, яке підлягало негайному виконанню», — зазначає Олександр Гашпар.

Чому комунальне підприємство приховує інформацію? Речник (спеціаліст інформаційного відділу КП) «Чернігівводоканалу» Ігор Грищенко має з цього приводу доволі екстравагантну версію.

«Якби я був впевнений, що завтра Гашпар не попросить перелік всіх співробітників підприємства по прізвищах, то написав би список заступників і бухгалтера. Не розумію суті його запиту. Але також не розумію і того, чому йому не дали відповідь. Можливо, також опасалися, що доведеться давати весь поіменний список. Повторюю – я не бачив запита і відповіді на нього», — зазначає Ігор Грищенко.

Як відомо, заступником директора КП «Чернігівводоканал» є нинішній депутат Чернігівської міськради від «Опозиційного блоку» Павло Вовк. У минулій каденції він очолював юридичний відділ міськради. До речі, під дописом Олександра Гашпара у Facebook він залишив свій «високоморальний» коментар.

2019-01-29_095319

ЧЕline звернувся за офіційним коментарем з приводу даної ситуації до КП «Чернігівводоканал».

«Як ви зрозуміли з допису Гашпара, справа розглядається в судовому порядку. Після завершення слухання в суді можна буде отримати вичерпні відповіді на всі запитання. Хочу звернути увагу на те, що на всі запити, які надходять до КП Чернігівводоканал, дописувачі отримують своєчасні відповіді в терміни, зазначені в законодавстві», — відповіли у КП «Чернігівводоканал».

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Конфіденці́йна інформ́ація — це інформація про фізичну особу, а також інформація, доступ до якої обмежено фізичною або юридичною особою. Доступ до такої інформації та ії поширення можливі лише за згодою її власників (тобто тих, кого ця інформація безпосередньо стосується) та на тих умовах, які вони вкажуть. Відповідно до Ст. 21 ЗУ «Про інформацію» конфіденційна інформація разом із службовою та таємною інформацією належить до інформації з обмеженим доступом.

    1. Не належать до інформації з обмеженим доступом відомості, зазначені у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поданій відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», крім відомостей, зазначених в абзаці четвертому частини першої статті 47 вказаного Закону (ч. 6 ст 6. Закону України «Про доступ до публічної інформації»).
      П.І.Б. особи, яка займає керівнчу посаду КП, не повинні бути таємницею.

  2. Найдется ж один дятел, которому нефиг делать и задалбывает…Я бы тоже нах… послал этого активиста…

  3. Судовый сбор заплатит проигравшая сторона, так что денюжки вернутся в громаду!

Back to top button