Суспільство

Сестричка жорстоко вбитої під Ніжином дівчинки проживатиме в патронатній сім’ї

19 квітня під час засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради було прийнято рішення «Про запровадження послуги з патронату над дитиною».

Як зазначила начальник служби у справах дітей Наталія Рацин: «Про те, що притулки та інтернати – не найкраще місце для виховання дітей, говорять давно. Та поки що, крім прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу, альтернатив у дитини, яка опинилася без батьківської опіки, не було».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На програму “Один за всіх” приїхала мати жорстоко вбитої дівчинки з Ніжинщини

Суть справи у тому, що дитина поселяється на певний час у звичайну сім’ю. Це можуть бути діти з дитячого будинку або з неблагополучних сімей, вилучені тимчасово до з’ясування ситуації. Після того, як дитина одержить необхідну соціaльно-психологічну допомогу в патронажній сім‘ї (наприклад, у зв’язку із залишками стресу від виявленої батьками жорстокості), вона повертається до своєї кровної сім’ї, якщо в ній змінилися умови.

Сім’я, що побажала стати патронатною, проходить обстеження й попереднє навчання. Вона повинна бути відкритою для постійного контакту з психологом і соціальним працівником; можливий контакт такої сім’ї з рідною сім’єю дитини для побудови спільних перспектив її майбутнього життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сіверяни вийшли на акцію протесту через історію з 2-річною дівчинкою

Уже з наступного четверга до такої ніжинської сім’ї почнуть влаштовувати дітей, і однією із таких діток, які потрапили в складну життєву ситуацію, стане Діана Єсипенко, матір якої позбавили батьківських прав.

Зазначимо, що на сьогодні в Україні вже є 27 патронатних родин, 28-ю стала сім’я з Ніжина.

Як ми повідомляли, підозрюваного в смертельному побитті дитини триматимуть під вартою.

Джерело: Нежатин

Ще статті по темі

Back to top button