Суспільство

Шахи, хокей і футбол: захоплення керівництва громад Чернігівщини

Психологи запевняють, що кожній людині, окрім роботи, важливо мати справу до душі. І немає значення яку, головне – щоб приносила задоволення та наповнювала позитивними емоціями.

Завжди цікаво, які захоплення мають очільники.

Секретар Менської міської ради Юрій Стальниченкозахоплюється грою в шахи.Причому грає він із чотирьох років.

«Мене навчив батько. Під час навчання в школі я постійно з товаришам грав у шахи. Тоді в нашій школі, мабуть, не було такого хлопця, який не грав би в шахи. Під час перерв завжди відбувалися шахові баталії.

В університеті я ще активніше захопився шахами. Грав за університетську команду. Коли закінчив навчання, потяг до шахів залишився. Зокрема перед пандемією ковіду в нас у Мені при Центрі культури і дозвілля молоді працював дитячий шаховий клуб, де займалися приблизно 40 дітей трьох різних вікових груп. То я та ще двоє моїх друзів навчали дітей, не беручи за це жодної плати», – зазначив Юрій Стальничекно.

Спершу через пандемію ковіду, а нині через війну заняття з дітьми не відбуваються. Хоч наміри відновити їх є, коли налагодиться безпекова ситуація, бо попит на заняття нікуди не подівся.

А загалом Мена завжди була активною в дорослих шахах.

«У нас відбувався перший чемпіонат області серед аматорів. Ми постійно проводимо регіональні турніри. І вже є міцна команда. І північним кущем – разом із командами з Сосниці, Корюківки Сновська, Мени, Борзни, Новгорода-Сіверського – постійно організовували та проводили турніри. До повномасштабного вторгнення спонсорами були міські ради як співорганізатори турнірів», – розповів Юрій Стальниченко.

До речі, 6 січня в Мені відбувся Відкритий зимовий турнір Менської громади «Різдвяні шахи», в якому взяли участь 12 учасників із Менської, Сосницької та Корюківської громад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Седнівські мумії: більшовики майже сотню років тому порушили спокій усипальниці родини Лизогубів

А ось голові Городнянської громади Андрію Богдану до вподоби зимовий вид спорту – хокей. У Городні традиційно взимку заливають ковзанку, адже тут дуже популярна гра в хокей. Причому грають і хлопці, і чоловіки віком за 60 років. До речі, ветеранська команда найактивніша.

«Андрій Богдан іноді також виходить на лід пограти в хокей. Але цьогоріч ще не грав. Нині в нього клопотів різних багато», – розповів завідувач стадіону м. Городня Володимир Пилипенко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button