Суспільство

Ще один крок до режиму paperless: гарантійні документи будуть в електронному вигляді

Верховна Рада ухвалила законопроект № 4185, який дозволить надавати електронні гарантійні документи на товар. Це ще один крок до режиму paperless, який спростить життя як клієнтам, так і бізнесу.

«Продовжуємо цифровізувати бізнес-процеси та спрощувати життя українцям. Законопроект дозволить продавцям надавати гарантійні документи на товар в електронному вигляді. Покупцям більше не потрібно буде зберігати чеки та гарантійні талони для ремонту чи обміну техніки, а компанії зможуть надавати швидкий та якісний сервіс без зайвих паперів», — сказав Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський підписав закон, який закріплює автоматичну фіксацію порушень габаритно-вагових норм

Сьогодні українцям доводиться зберігати гарантійні талони та чеки в паперовому вигляді, а в разі їх втрати людина не може отримати гарантійне обслуговування або заміну товару. Водночас сервісні центри великих брендів вже давно приймають товар у ремонт без паперових гарантій, перевіряючи інформацію у своїх внутрішніх базах.

Саме тому виникла необхідність врегулювати на законодавчому рівні надання експлуатаційних документів в електронному вигляді. Також цей закон допоможе значно скоротити кількість підроблених документів на експлуатацію.

Урядовий портал

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button