Суспільство

Що слід враховувати при виборі масажного столу

Кожен лікар-масажист і мануальний терапевт має потребу в якісному і стійкому масажному столі. Вони забезпечать комфорт клієнта під час лікувальних процедур. Вироби для масажу відрізняються особливою конструкцією, продуманої так, щоб тіло пацієнта повністю розслабилося. Їх форма адаптується під вагу і зріст людини.

Основні вимоги до масажного столу

Так як масажист прикладає багато зусиль під час сеансу, столи зроблені таким чином, щоб полегшити задачу фахівцю. Кабінет, оснащений подібним обладнанням, створить позитивне враження у клієнта, посприявши підтримці іміджу лікаря.

Розрізняють такі моделі масажних столів:

  1. Стаціонарні — витримують масу тіла до 350 кг, відрізняються особливою міцністю і надійністю.
  2. Переносні — компактні вироби, які легко транспортувати. Зазвичай не перевищують 20 кг. Використовуються для проведення виїзних сеансів. Стіл витримує навантаження до 200 кг, і укладається в спеціальну сумку.
  3. Столи з електроприводом. Мають мотор, за допомогою якого можна регулювати висоту і положення столу. Робити це можна одночасно. Часто у них є колеса, вони вищі і дорогі.

Те, який стіл вибрати, залежить від масштабів практики і бажання терапевта. Складні конструкції ідеальні для використання в невеликих приміщеннях — офісах, квартирах, маленькому кабінеті.

Перед покупкою бажано ознайомитися з будовою столу для масажу. Зазвичай він складається з каркаса, підголівників, стільниці, підлокітників. У ньому може бути місце для рук пацієнта, подушка, додаткові аксесуари.

Q65uOONI0ayY7TFN2Ka8A03HF6pGbXvTiDVZhhmAeyV1zAvPWNEKnw3sYlAxP-wyasoXwrrZeI-GDVwMmjn5zScGwAICuWucfE2cOCbnwB3IbHKRKN4=s2048

З чого зроблений масажний стіл

Каркас роблять з дерева, сталі, алюмінію. Стіл зі сталі прослужить довгі роки і буде стійким до пошкоджень. Дерев’яні вироби виглядають привабливо, відрізняються екологічністю. Алюмінієві моделі мають легку вагу, їм не шкодить волога. Їх застосовують в саунах і СПА-салонах.

Стільниці зроблені в прямокутній формі, яку можна регулювати по висоті. Вони бувають односекційними, двосекційними, трисекційними. Стільницю зазвичай оббивають натуральною або штучною шкірою, поліуретаном, арпатеком. Це м’які і дихаючі матеріали. Всередину кладуть поролон і поліуретан товщиною 5-7 см. Потрібно, щоб оббивка легко піддавалася дезінфекції та вологій обробки, не боялася попаданню різних масел на поверхню. Вона повинна бути приємною на дотик, щоб не доставляти дискомфорт пацієнту під час сеансу.

Де купити хороший масажний стіл

Великий вибір конкурентоспроможного обладнання можна знайти на сторінці https://www.medtechnika.com.ua/massage-tables-massage-couches-massage-chairs/. Продукцію магазину вибирають професіонали, для яких головне — надійність, зручність і якість меблів для масажу. В інтернет-магазині є товари різних вітчизняних і зарубіжних брендів.

Чудовим доповненням до масажного столу є стаціонарний або анатомічний підголовник. Вони мають спеціальні вирізи, які полегшують доступ до комірцевої зоні масажиста. Для зручності пацієнта і лікаря, вироби комплектують поличками для рук і рушників, бічними підлокітниками. Хоч ціна таких столів і вище, користуватися ними зручніше.

Існують параметри, яким повинен відповідати масажний стіл:

  • ширина — до 80 см, довжина — до 2 м;
  • можливість регулювання висоти столу, щоб працювати з ним зміг масажист будь-якого зросту;
  • вологостійкий і міцний матеріал покриття стільниці;
  • витримка робочого і статичного навантаження.

Масажний стіл повинен бути практичним, стійким, надійним і зручним. Тільки при дотриманні всіх цих умов можна розраховувати на повторний візит клієнта. Купувати меблі для масажу потрібно у перевірених постачальників, щоб бути впевненим у якості продукції.

Реклама

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Я, видать, от жизни отстал. Сейчас в тренде покупка для семьи массажного стола? А я, дурень, замахнулся на морозильник. Либхер или Беко, с Ноу Фрост или без?

Back to top button