Суспільство

Школа на Чернігівщині стане учасником грандіозного освітнього проекту

Програму SEE Learning розробила міжнародна команда вчених на базі Університету Еморі (США) за підтримки лауреата Нобелівської премії миру Далай-лами XIV. Основи нового методу – розвиток «soft skills» – «м’яких навичок» на кшталт вміння утримувати увагу, системно, креативно та критично мислити, співчувати, працювати в команді.

У 25 українських школах (зокрема й на Чернігівщині) тестуватимуть нову програму навчання SEE Learning, що пропонує сучасні підходи соціального, емоційного та морального виховання, інформують Економічні новини.

Про це розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, повідомляє прес-служба уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські фільми будуть використовувати в школах

«На EdCamp Україна презентують нову програму соціального, емоційного і морального виховання для школярів. Вона буде пропілотована в 25 школах України. Сьогодні навіть будуть представлені для вчителів перші уроки такої програми. Нашим вчителям потрібно навчитися якимось чином поряд зі знаннями і вміннями формувати у наших молодих людей ті цінності, які допоможуть їм самореалізуватися і бути щасливими», – сказала Гриневич.

Вона наголосила, що пілотування допоможе виділити найуспішніші практики, які повинні бути поширені на всі українські школи.

За словами глави Міносвіти, завдяки гнучкості програми її можна практикувати як у рамках окремого предмета, так і в контексті інших уроків або на позакласних заняттях. Тобто застосування програми жодним чином не порушить навчальний процес.

Також планується доповнити навчальні матеріали кращими українськими напрацюваннями на тему емоційного та соціального навчання.

Які саме школи випробують нову програму, наразі невідомо. Гриневич зазначила, що після конференції EdCamp Ukraine буде проведено конкурсний відбір за принципом: один регіон – одна школа.

«Це 20-40-хвилинні заняття, розділені на сім розділів. Для кожної вікової групи вже створено понад 40 уроків, яких вистачить на рік-два роботи. Вони містять чіткі методичні інструкції та прості, іноді ігрові, завдання для класу, на підготовку до яких педагогу потрібно не менше пів години. У серпні завершиться відбір, а восени почнеться навчання педагогів», – додав радник міністра освіти і науки Олександр Елькін.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button