Суспільство

Школи Чернігова готуються до навчання у звичайному режимі

Загальноосвітні заклади Чернігова з 1 вересня готуються розпочати новий навчальний рік у звичайному режимі. Наразі в усіх школах міста проводяться  заплановані поточні ремонтні роботи: генеральне прибирання, фарбування підлоги, ремонти покрівель, каналізації та системи опалення. А також капітальні ремонти: комплексні роботи по термомодернізації будівель (школи №1 та №3), капітальний ремонт басейну (школа №19, колегіум №11).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярі Чернігівщини підуть на навчання 1 вересня

Про це розповів начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура.

На головне питання, яке наразі турбує кожного: чи підуть діти 1 вересня до школи, Василь Білогура відповів:

— Я думаю, що на це питання ствердно не відповість ніхто. Єдине, що я можу сказати, що ми точно в повній мірі готуємося до відновлення роботи закладів освіти в звичайному режимі, тобто з відвідуванням школи учнями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працюватимуть школи з 1 вересня

Він також висловив сподівання, що епідеміологічна ситуація в області не зміниться, і діти зможуть все ж таки відвідувати школи. Оскільки для учнів будь-якої вікової категорії важливе соціальне спілкування.

Кожен навчальний заклад опрацьовує можливість організації окремих входів в будівлю для учнів різних вікових груп. Проводитиметься скринінг температури, розміщення дезінфекційних засобів та інших засобів гігієни у приміщеннях, дистанціювання. Крім того, опрацьовується питання закупівлі й обладнання в закладах сушок для рук, щоб діти без використання паперових рушників змогли їх висушити.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міськради

Ще статті по темі

Back to top button