Суспільство

Школярі з Анисова готуються до змагання із 3D-моделювання

У селі на Чернігівщині запрацював гурток робототехніки – його створили на базі Анисівського ліцею ім. І. Франка.

«Влітку був конкурс від Програми EGAP у межах реалізації проєкту «Назад у майбутнє». Ми в ньому взяли участь. Треба було створити відео на тему «Школа у 2033 році», його створювали діти разом з учителем інформатики. І 1 вересня нам повідомили, що ми виграли 3D-принтер. Потім організовували навчання для шкіл, які виграли в цьому конкурсі. Зокрема, розповідали, як користуватись 3D-принтером, як писати для нього програми. Окрім нас, переможцями стали ще три школи Чернігівщини», – розповіла для ЧЕЛАЙН Наталія Ігнатенко, директор Анисівського ліцею ім.І.Франка.

Завдяки таким програмам навіть школи в невеликих селах України стають більш сучасними, тож сільські діти можуть цікаво та з користю проводити свій вільний час. За допомогою 3D-принтера тепер школярі створюють об’ємні фігури та навіть планують спроєктувати справжніх роботів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: чернігівка Юлія Тетеря випікає корисний хліб і мріє про власну пекарню

«Наша школа отримала набір для робототехніки. Це сам 3D-принтер та обладнання для його обслуговування: різні ключі, шуруповерти, екструдери запасні, запас плати для друку, набори для створення роботів (плати) та інші необхідні речі. Набір ми отримали в листопаді. Я їздив на навчання до Житомира. І зараз щосуботи від Програми EGAP відбувається навчання. А з грудня в нашому ліцеї працює гурток робототехніки для наших школярів. Наприкінці лютого відбуватимуться змагання із 3D-моделювання, треба буде створити власний проєкт і роздрукувати його на 3D-принтері. Спершу це будуть змагання обласні, а потім – всеукраїнські», – розповів Сергій Стародуб, вчитель інформатики та викладач гуртка робототехніки в Анисівському ліцеї ім.І.Франка.

У гуртку з робототехніки займаються учні 7-11 класів. Набрано дві групи по восьмеро дітей. Гурток збирається двічі на тиждень.

«Діти у захваті від такої новинки. Завдяки цьому принтеру можна створити буквально все, що можна намалювати в редакторі. Почали ми з найпростішого – новорічних прикрас», – зазначає Сергій Стародуб.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button