Люди: чернігівка Юлія Тетеря випікає корисний хліб і мріє про власну пекарню
![](https://cheline.com.ua/wp-content/uploads/2024/01/2024-01-09_125906-e1704798279182.jpg)
Українці завжди ставилися до хліба з повагою, адже в історії та літературі є багато історій, у яких важлива роль належить хлібу. У наші складні часи ми знову згадали, яку цінність має хліб.
![](https://cheline.com.ua/wp-content/uploads/2024/01/412654657_1787414205094338_1495611433787659547_n.jpg)
І сьогодні в нашій постійній рубриці «Люди» ми розповімо про Юлію Тетерю з Чернігова, яка це багатство, тобто хліб, готує своїми руками. І вже не тільки для своєї сімʼї та рідних, а й на продаж.
Юлії всього 27 років, вона народилася та живе в Чернігові, має прекрасну донечку і чоловіка. Навчалася в Чернігівському національному технологічному університеті. До вагітності наша героїня працювала в театрі тіней Театр тіней Delight, там вони створювали різні постановки та подорожували з ними по всьому світу.
![](https://cheline.com.ua/wp-content/uploads/2024/01/414619748_345073178328138_340909203535022798_n.jpg)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: подружжя Крутьків з Чернігова відроджує традицію створення дідуха
«Ми подорожували багато з театром. Найбільше запам’яталися такі країни, як Італія, Швейцарія, Німеччина, Азербайджан, Катар», – згадує Юлія.
![](https://cheline.com.ua/wp-content/uploads/2024/01/414681887_338339652446742_7861891874443398694_n.jpg)
Після народження доньки Юлія пішла в декретну відпустку, але цей час використала ще й для пошуку себе та своєї реалізації.
«Мені завжди подобалося готувати, пригощати рідних чимось смачненьким на свята, але я ніколи не думала, що випікатиму хліб та ще й на замовлення.
Я була в пошуку себе, пробувала готувати тортики, десерти і все це було суто хобі. Згодом я побачила цікавий блог в інтернеті про здорове харчування, де було багато про випікання хліба на заквасці, про ферментацію і її вплив на наше здоровʼя. Це мене дуже зацікавило, оскільки я й сама мала певні обмеження в харчуванні, то почала більше читати та вивчати все про хліб.
Дійшло діло і до практики, хоча дуже боялась починати, мені здавалося, що мені не вдасться і що це неймовірно важко. Але я спробувала – і тут сталася любов!
Мені так сподобався процес, тож я почала випікати дедалі більше та пригощати своїх рідних смачною випічкою», – розповідає дівчина.
![](https://cheline.com.ua/wp-content/uploads/2024/01/414687624_335828395945081_942754611895814308_n.jpg)
Юлія не тільки пригощала рідних, а й ділилася у соцмережах своїми витворами.
«Викладаючи фото та відео у свій інстаграм, я відчула підтримку навколишніх і їхнє бажання спробувати мій хлібчик. Це стало поштовхом продовжувати цю справу вже не тільки для своєї родини. У грудні 2023 року я почала випікати хлібчик на замовлення. Насправді це зовсім недавно, але я відчуваю задоволення від цієї справи і бажання рости та розвиватись далі», – поділилася своїми планами дівчина.
![](https://cheline.com.ua/wp-content/uploads/2024/01/413219013_389939826924600_1959359484094972325_n.jpg)
Юлія Тетеря додає, що процес випікання хліба – це її особиста медитація. Саме в процесі приготування хлібобулочних виробів вона перебуває наодинці зі своїми думками.
«У цьому процесі мені подобається все. Випікання хліба на заквасці – для мене як особиста медитація, де є тільки я, мої думки, руки і тісто. Через хліб я передаю свою енергію, вкладаю свою любов і за відгуками клієнтів це відчувається», – каже Юлія.
![](https://cheline.com.ua/wp-content/uploads/2024/01/414503901_399033419455317_236764016678751645_n.jpg)
Найважче в цій роботі, за словами Юлії, це не замішувати тісто або робити щось інше, а саме прокидатися рано. Тому що часто доводиться вставати, коли вся сімʼя ще спить.
«Важко буває, коли встаю випікати з самого ранку, поки всі сплять, аби встигнути до садочка доньки. Але я працюю ще над своїм графіком, щоб встигати і не шкодити собі. Взагалі випікання хліба на заквасці – це не про швидкість, це тривалий процес із дотриманням усіх умов, завдяки цьому ми отримуємо максимальну користь та смак», — пояснює господиня.
![](https://cheline.com.ua/wp-content/uploads/2024/01/414624666_1315451892475066_7926349861346314763_n.jpg)
Дівчина не збирається зупинятися на досягнутому, планує рости та розвиватися далі. І трішки поділилася планами на майбутнє.
«Я дуже хочу рости і розвиватись у цій справі, мені це цікаво, я бачу великий сенс у цьому, я хочу донести кожній людині, що випічка на заквасці – це зовсім інший смак і користь. Так готували наші предки до того, як винайшли комерційні дріжджі, і це було дуже мудро, про здоровʼя.
![](https://cheline.com.ua/wp-content/uploads/2024/01/414656342_3340535036244907_8988864767225845271_n.jpg)
До речі, як розказала мені мама, моя прабабуся Ліда теж дуже любила пекти і щодня радувала свою сім’ю новою смачною випічкою. Тож для мене це ще й про звʼязок зі своїм родом і продовження справи.
Я мрію маштабуватися до більшого виробництва та відкрити власну пекарню з хлібом і випічкою на заквасці, аби абсолютно кожен житель нашого міста міг купити собі додому смачний і корисний хліб», – ділиться Юлія.
![](https://cheline.com.ua/wp-content/uploads/2024/01/414669540_1142475137160871_2047691034479240503_n.jpg)
![](https://cheline.com.ua/wp-content/uploads/2024/01/414729134_25548487428083594_3007610891870233280_n.jpg)
![](https://cheline.com.ua/wp-content/uploads/2024/01/416689562_689664270018149_2560077421874919056_n.jpg)
![](https://cheline.com.ua/wp-content/uploads/2024/01/416754843_909194620477905_5062748414769645331_n.jpg)
![](https://cheline.com.ua/wp-content/uploads/2024/01/416766811_884147700380748_8463620306828042461_n.jpg)
Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv
Спілкувалася Наталі Солодовник