Суспільство

Школярів навчатимуть гомосексуальних зв’язків: педагогічний скандал оцінили в Чернігові

Соціальні мережі переповнили коментарі обурених батьків. Адже до підручника для учнів 11-го класу «Українська література» входять твори, де описані сцени гомосексуального зв’язку. Зокрема лесбійського кохання – між жінкою і жінкою. Твір називається «Цветка і її я», автор – уродженка Івано-Франківська, письменниця Таня Малярчук. 45161924_732351090466155_1259078536224833536_n45158373_732351130466151_8093205415011024896_n45218033_732351167132814_8265532722835881984_n

ЧЕline попросив пересічних жителів Чернігівщини оцінити навчання в школах на прикладах «іншого кохання».

ірина ушаковаІрина Ушакова «Проти. Психіка дитини дуже уразлива. Треба зважати на рівень педагогів під час обговорення таких тем.

Загалом більше схоже на розбещення неповнолітніх і заслуговує кримінального покарання».

 

яна титенокЯна Титенок «Я вважаю, що гомосексуальні сцени, надруковані в шкільній літературі, – зайва для дітей інформація. Звісно, школярі про гомосексуалізм зможуть дізнатися з інтернету і телебачення, але цього вже буде достатньо. Не треба робити це нормою життя і зі шкільних парт формувати в дитини думку, що нетрадиційні стосунки – це добре. Хоча я, наприклад, демократично ставлюся до людей із нетрадиційною орієнтацією, адже люди самі вирішують, як їм жити і кого кохати, однак не треба це нести в маси. Таке кохання, яке деякі лікарі вважають навіть «хворобою» , має бути прихованим. У школі на уроках літератури діткам треба показувати кращі та повчальні сценарії життя».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські школярі отримали розумні підручники з віртуальним світом

борис домоцькийБорис Домоцький «Це ганьба. Ганьба міністру освіти насамперед, що такий абсурд коїться в сегменті її безпосередньої відповідальності. Ганьба тим прихильникам усіляких «нетрадиційних» у творчо-бюрократичних структурах видавництв, які сей «шедевр» просунули до затвердження міністерством і до друку. Хтозна, можливо, та пані-авторка творіння, що виявилося на сторінках шкільного підручника, справді майстриня еротичних романів, що, на мою думку, варто уваги думаючого та читаючого гурту суспільства.

Разом із тим, хочеться природного, світлого, красивого і дійсно сексуально захоплюючого. Але, шановні, не в школу ж ті збочення, до яких нас уже почали обережно та вперто привчати щорічними «гей-парадами»!? Словом, «набивати гроші в кишені» на проштовхуванні «трендової» писанини про те, що сьогодні так вперто пруть на голови українців під виглядом європейських цінностей – це одне, друге – не руйнуйте психіку школярів, виродки!»

алла філатоваАлла Філатова «Конкретно цей підручник, як я зрозуміла, старий, за 2011 рік, і, як пишуть користувачі, «підручник не є академічним, він – профільний», тобто, мабуть, для класів з ухилом на літературу. Я так зрозуміла, активісти виклали невідомо якої давнини підручник і не відомо, для яких шкіл. І тему підхопили як скандальну.

Можливо, нам пройтись по сучасних підручниках і поглянути, що там невдалого? І загалом, треба оцінювати весь твір загалом, чи в цьому підручнику саме уривки показані. Я школу закінчила 20 років тому і дуже відстала від сучасних трендів. Пам’ятаю, що раніше переважно була класика, і не кожен твір міг зацікавити дітей. А багато взагалі було не для шкільного віку. А ця книга про життя сучасних підлітків».

михайло жироховМихайло Жирохов «З одного погляду, ми йдемо до Європи і там це нормально. Але з іншого – наше суспільство перебуває на такому етапі розвитку, що додавання подібних уривків із творів не знайде, м’яко кажучи, підтримки у батьків, а тільки вкотре збурить суспільство.

Тому до цього моменту Міністерству освіти і науки треба було підходити більш відповідально, і, думаю, не треба було публікувати такі відверті сцени в підручниках або якихось збірниках».

Свій коментар дав і керівник управління освіти та культури Чернігівської ОДА Микола Конопацький:

«Усе має бути в межах чинного законодавства. Я думаю, міністерство долучиться до цієї ситуації і вона буде вирішена. Що коментувати… Був відбір підручників. Тепер коментувати щось…», – говорить Микола Конопацький.

Коли попросили висловити позицію як освітянина, чи повинні бути такі твори в підручниках, спершу сказав «Ні», а далі – що йому варто подивитись, про який твір конкретно йдеться.

Ще статті по темі

11 коментарів

  1. Всё правильно,а ещё нужны практичные занятия и наглядное пособие в школе, что бы дети были европейски грамотными и развитыми. На данный момент, это самый важный вопрос выживания и адаптации в обществе.

  2. Как бы было хорошо, если бы после вот таких скандалов министры соответствующие шли в отставку. И обязательно без выходного пособия и с записью в трудовой о несоответствии занимаемой должности.

  3. Ох і мавпа. Увімкніть свої мізки. Якраз це — дозволить виховати покоління українців більш толерантне. Завдяки цьому, з дитинства вони зрозуміють, що це не вони якісь неправильні, що їх почуття до того самого полу можуть бути цілком нормальним та природним явищем. Це не означає, що усі діти різко змінять свої статеві вподобання. Що з тобою не так?

  4. вообще насрать, главное чтобы у детей капуста и жизнь достойная была, а с кем это уже их решение.

  5. Человеческий мозг, сознание людей способны к изменению. Посеяв хаос, мы незаметно подменим их ценности на фальшивые и заставим их в эти фальшивые ценности верить.
    Эпизод, за эпизодом будет разыгрываться грандиозная по своему масштабу трагедия гибели самого непокорного на земле народа, окончательного, необратимого угасания его самосознания. Из литературы и искусства, например, мы постепенно вытравим их социальную сущность, отучим художников, отобьем у них охоту заниматься изображением… исследованием, что ли, тех процессов, которые происходят в глубинах народных масс. Литература, театры, кино — все будет изображать и прославлять самые низменные человеческие чувства. Мы будем всячески поддерживать и поднимать так называемых художников, которые станут насаждать и вдалбливать в человеческое сознание культ секса, насилия, садизма, предательства— словом, всякой безнравственности.
    Будем вырывать духовные корни, опошлять и уничтожать основы народной нравственности. Мы будем расшатывать таким образом поколение за поколением. Будем браться за людей с детских, юношеских лет, главную ставку всегда будем делать на молодежь, станем разлагать, развращать, растлевать ее. Мы сделаем из них циников, пошляков, космополитов.

    Вот так мы это и сделаем.

  6. уже почти сделали. Зайдите в любую школу, это просто орущая несущаяся толпа невоспитанных малолеток, сносящая всех на своем пути.

  7. А чому видалили мій коментар, в якому йде звернення до Яни Тітенок? Чи у вас в коментарях неможна звертатись до ваших журналістів? Але ж вона дає інтерв’ю, то має відповідати за свої слова. «Таке кохання, яке лікарі вважають хворобою, має бути прихованим.» — це слова Яни Тітенок. Передайте їй будь ласка, нехай поцікавиться цим питанням:

    «Сьогодні ми маємо руйнувати міфи та стереотипи, які вже давно були спростовані наукою. Наприклад, що гомосексуальність — це хвороба.
    В першій половині 20-го століття гомосексуальність вважалася психічним розладом, який лікували. Часто дуже жорстокими та принизливими методами, як то електрична шокова терапія та примусові побачення з жінками. Зайве говорити, що це виявилися абсолютно неефективними.
    У другій половині минулого століття науковці провели низку досліджень і дійшли висновку, що гомосексуальність НЕ Є ХВОРОБОЮ. Гомосексуальна поведінка зустрічається у 1500 видів тварин — від комах до ссавців, а сексуальна орієнтація людини формується не через її спосіб життя, оточення чи характер, а ЩЕ ДО ЇЇ НАРОДЖЕННЯ.
    У 1992 році Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) ОФІЦІЙНО ВИКРЕСЛИЛА гомосексуальність з міжнародної класифікації хвороб.»

    1. Ты лесбиянка? Как тебя найти? Оставь контакты

  8. Я вважаю, що сцени гетеросексуального сексу, надруковані в шкільній літературі, – зайва для дітей інформація. Звісно, школярі про гетеросексуальні стосунки зможуть дізнатися з інтернету і телебачення, але цього вже буде достатньо. Не треба робити це нормою життя і зі шкільних парт формувати в дитини думку, що тільки гетеросексуальні стосунки – це добре. Хоча я, наприклад, демократично ставлюся до людей з такою орієнтацією, адже люди самі вирішують, як їм жити і кого кохати, однак не треба це нести в маси і так наполегливо тицяти своєю гетеросексуальністю усім в обличчя.

Back to top button