Суспільство

Сімейні подорожі: ідеї для відпочинку з дітьми у Чернігівській області  

Літо — це час, коли діти чекають пригод і розваг, а родини шукають способи провести якісний час разом. Чернігівська область має безліч можливостей для сімейного відпочинку, які залишать незабутні враження.

Портал «Чернігівщина туристична» спільно з Чернігівським обласним центром розвитку туризму пропонує декілька ідей, які допоможуть спланувати ваш відпочинок влітку.

1.      Погодувати тварин у Менському зоопарку та зробити яскраві фото.

Лев, тигр, крокодил, благородний олень, бізон, верблюд, азіатський буйвол, лама, ведмідь, шотландський бик, зебра, мавпа, страус, дикобраз і це далеко не повний перелік мешканців зоопарку у м. Мена. Загалом тут мешкає 140 видів та майже 1000 особин тварин. На тетриторії є дитячий майданчик та зони для відпочинку.

Контакти: Чернігівська обл., Корюківський р-н, м. Мена, тел.: (095) 786-85-21.

2.      Прогулятися підвісними містками та ознайомитись з дикими тваринами Полісся у парку природи «Беремицьке».

До послуг відвідувачів: мінізоопарк, музей диких котів, кінні прогулянки, облаштовані туристичні маршрути та екскурсії, зона для пікніків, наметовий кемпінг, будиночки зі зручностями, а ще пляжний відпочинок на озері у парк – готелі «Лісове озеро», кафе та ресторан (недалеко від парку природи «Беремицьке».

Контакти: Чернігівська обл., с.Беремицьке, тел.: (044) 333-39-90; (097) 582-66-33; (095) 582-66-33.

3.      Покататися на болотній гойдалці та влаштувати пікнік у Регіональному ландшафтному парку «Міжрічинський».

Лісові джунглі, пісчані дюни, квітучі луки, заплавні діброви, мохові болота. Це все можна побачити у Міжрічинському парку, який створений у межиріччі Дніпра та Десни, має площу майже 79 тисяч га.

Територією парку пролягають 4 екологічні стежки протяжністю до 2 км. Всі стежки мають  маркування, інформаційні дошки, тематичні композиції, зони для відпочинку.

Також можна завітати в інтерактивний Музей традиційних лісових промислів Полісся.

Контакти: Чернігівська обл., с.Отрохи, тел.: (067) 327-06-26.

4.      Провести день на зеленій фермі «Копиця сіна».

Екскурсія фермою, відвідування «зоопарку», дегустація продукції власного виробництва з можливістю придбання, збирання ягід по сезону, яскраві фото на фотозонах дарують незабутні враження не лише дітям, але й дорослим.

Контакти: Чернігівська обл., с.Пархимів, тел.: (096) 294-72-48; (068) 4947143.

5.      Відпочити від міської метушні та поспілкуватись з тваринами у гостинній садибі «Дім Хаскі».

Можливість активного відпочинку та релаксу через спілкування з тваринами, зокрема собаками хаскі. Катання на конях, прогулянки на катері та байдарках, міні зоопарк, катання на собачих упряжках, байкджорінг, трекінг, хайкінг з альпаками, велопрогулянки. Петтерапія з косулею та єнотом. Будинки для проживання та сауна.

Контакти: Чернігівська обл., с. Кладьківка, тел.: (093) 691-55-00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будинок Григорія Глібова у Чернігові: дворянські маєтки Чернігівщини

6.      Побувати в гостях у козацької родини в Музейному комплексі «Козацький двір» та відчути дух минулих часів на Цитаделі Батуринської фортеці.

«Козацький двір» являє собою садибу заможної козацької родини, де відтворено побутову, виробничу, дозвіллєву та світоглядну культуру батуринської родини. Екскурсія має елементи театралізації.

Цитадель Батуринської фортеці — це музей під відкритим небом. Оборонні вали та зрубні стіни, фрагмент гостроколу, башти та в’їзні брами, рів, що відмежовував цитадель від фортеці та міст презентують особливості оборонного будівництва козацької доби кінця XVII початку XVIII століть та української держави.

Контакти: Чернігівська обл., м.Батурин, тел.: (067) 542-97-05, (04635) 4-80-08.

7.      Поспостерігати за звичками равликів на равликовій фермі «Agromix».

Тут можна дізнатися багато нового про особливості життя равликів, відвідати місця вирощування, спробувати зібрати та за попереднім замовленням продегустувати делікатес.

Контакти: Чернігівська обл., с. Отрохи, тел.: (098) 540-10-27.

8.      Насолодитись активним відпочинком або тишею та цілющим повітрям соснового лісу в ШишкіNN SPA Готель.

Тут є багато розваг для тих, хто надає перевагу активному відпочинку: самокати та велосипеди, електромобілі, гіроскутери, бадмінтон, дартс, настільний теніс, мотузковий парк, батут. Крім того є дитяча кімната наповнена цікавими іграшками на будь-який вік.

На вулиці є великий дитячий ігровий майданчик.

Також є можливість посидіти з вудочкою на березі озера, влітку освіжитись в річці або поплавати на відкритому басейні. Пропонуються SPA програми для всієї родини.

Контакти: Чернігівська обл., с. Снов’янка, тел.:  (063) 974 55 10; (095) 735 34 64; (063) 730 55 00.

9.      Пройтися стежками мамонтів у Мезинському національному природному парку.

На території парку зосереджені значні площі лук та багато озер, знаходиться ціла низка прадавніх поселень, де збереглись залишки земляних укріплень, близько 50 пам’яток археології. Серед них відома Мезинська палеолітична стоянка, що існувала майже 20 тисяч років тому. Нині на її місці діє археологічний музей.

Мальовничі туристичні маршрути різної протяжності  облаштовані інформаційними стендами та мають спеціальні місця для відпочинку. Тут зустрічаються вікові дуби-велетні та є своя «Українська Швейцарія».

Тут можна влаштувати пікнік, порибалити на Десні та помилуватися неймовірним світанком. Намет та інше туристичне спорядження можна орендувати в парку.

Працюють 2 гостьові будинки для туристів.

Контакти: Чернігівська обл., с. Деснянське, тел.: (096) 234-36-19; (067) 461-27-72.

10.  Вирушити на сафарі на позашляховику в екопарку Dereville.

Це унікальний парк з дикими тваринами, які живуть без вольєрів. Це понад 600 великих мешканців, серед яких муфлон, косуля, лань, лама, буйвіл індійський, шотландський гірський бик, вівці, верблюди та популяція зниклих коней Пржевальського.

Серед інших пропозицій комплексу Dereville: риболовля, пляжний відпочинок біля озера, прокат SUP-бордів, прогулянки на багі та квадроциклах, лазня, ресторан, проживання.

Контакти: Чернігівська обл., c. Отрохи, тел.: (073) 158-58-00.

Відпочинок з дітьми в Чернігівській області не обмежується лише цим переліком. Більше можливостей ви можете знайти у розділі «Туристична мапа» на туристичному порталі Чернігівщини chernihivregion.travel, обравши потрібний напрямок та категорії.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button