Суспільство

Синоптики розповіли, коли українцям чекати першого снігопаду

Жителі України можуть очікувати на прихід першого снігу вже наприкінці листопада цього року, про що свідчить прогноз погоди від Wimemeteo.

Прогноз на осінній сезон 2023 року передбачає нижчі температури порівняно з попереднім роком, поєднання сонячного світла та трохи вищого рівня опадів, а також до 8 днів очікуваного дощу протягом сезону.

Середня температура осені 2023 року, за прогнозами, становитиме близько 10°C, що зробить цей сезон дещо теплішим, ніж попереднього року. Приблизно 41 день буде з температурою вище 11°C і 46 днів із температурою нижче 9°C. Крім того, найкоротший світловий день буде 30 листопада і становитиме 8 годин 24 хвилини.

Автомобілістам рекомендується виявляти обережність у цей період і вжити необхідних запобіжних заходів, щоб підготувати свої автомобілі до зимових умов, таких як сніг і лід. Найголовніша рекомендація для всіх водіїв – перейти на зимову гуму, оскільки це обов’язкова процедура, яка суттєво підвищує безпеку дорожнього руху.

На жаль, попри ці рекомендації, деякі люди вважають за краще відкласти або відмовитися змінювати шини, що може призвести до аварій та пробок на дорогах. В результаті на дорогах може збільшитись кількість аварій та затримок через тих, хто ще не адаптувався до зимових умов водіння. Тому відповідальне обслуговування шин є важливим не лише для індивідуальної безпеки, а й для загального благополуччя руху на вулицях України.

Джерело: Економічна правда

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button