Суспільство

Синоптики розповіли, якою буде зима і Новий рік

Метеорологи віщують, що нинішня зима не буде дуже холодною. Зокрема, попереду низка потеплінь і похолодань, а до Нового року температура знизиться, щоправда, в перших числах січня потеплішає.

Про це на прес-конференції сьогодні заявила завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України, метеоролог Вазіра Мартазінова.

«Цієї зими на більшій частині України середньомісячні температури очікуються в межах норми і вище норми.», — сказала вона.

У грудні середньомісячна температура повітря буде в межах середнього багаторічного значення: -3 …- 4 градуси по більшій території України.

За словами Мартазінової, в січні слід очікувати чергування похолодань і потеплінь.

«Середньомісячна температура на більшій частині території України буде на 1-2 градуси вище середньомісячних багаторічних значень і становитиме -5 …- 6 градусів», — додала вона.

«Сніговий покрив буде не дуже високим, але будемо сподіватися, що він все-таки буде. Тому що ще очікуються позитивні температури в січні, а це означає, що буде ожеледь, ожеледиця», — уточнила Мартазінова.

У лютому по всій території середньомісячна температура повітря очікується на рівні від -3 градусів і вище — до -5 …- 6 градусів на сході. На півдні – близько 0 і -1 градуса, що теж, за словами метеоролога, вище середніх багаторічних значень на 1-2 градуси.

В останній місяць зими дефіцит опадів буде спостерігатися в західних, північно-західних і центральних районах, на півдні, в Дніпропетровській і Харківській областях.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Задолбали Сколько можно гадать, всё равно не угадаете, какой будет такой и будет.

Back to top button