Суспільство

Скільки мільйонів гривень аліментів сплатили батьки на Чернігівщині

Головна небезпека для економічних прав малечі, батьки якої розлучилися, – це зневага та безвідповідальність. Проте завдяки якісній та плідній праці державних виконавців, дітям по всій Україні батьки повертають борги, сплачуючи як самі аліменти, так і штрафи за їх невчасне перерахування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінки-аліментниці: на Чернігівщині слабка стать демонструє особливу соціальну безвідповідальність

«Минулий рік продемонстрував динаміку збільшення стягнення аліментів, порівняно з 2018 роком. Сумська, Полтавська та Чернігівська області, які утворили Північно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Суми), показали вагомий результат у роботі щодо повернення дитячих коштів – державними виконавцями стягнуто 759 мільйонів гривень аліментів», – зазначила Ірина Свистун, очільниця Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).

Так, рішення судів Чернігівщини, які стосувалися грошового забезпечення молодого покоління та були виконані державними виконавцями у 2019 році, поповнили родинні бюджети 195 мільйонами гривень аліментів. Боржники після арештів майна, коштів та обмеження у деяких правах відшкодували на 36 мільйонів гривень більше, ніж у 2018 році.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button